Citromos keksz. Lisztet margarinnal hogy keverjem el? Megolvasszam? Összemorzsoljam?
Tehát citromos kekszet akarok csinálni (elég kezdő vagyok a konyhában) és a recept a következő:
Hozzávalók:
* 500 g liszt
* 250 g margarin
* 250 g porcukor
* 1 egész tojás
* 1 tojássárgája
* 1/2 tasak sütőpor
* 1 citrom leve és héja
Elkészítés:
1. Egy tálban a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk kézzel, a tésztát fóliába csomagoljuk és a hűtőben pihentetjük egy órát.
2. Jól belisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Tetszőleges formájú kiszúrókkal kekszeket gyártunk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokos sütőben (alul-felül álláson) 8-10 perc alatt megsütjük. (5-6 gáztepsinyi lett belőle.)
tehát ebben minden érthető, kivéve az elkészítés első fázisa. A margarint hogy keverjem/gyúrjam össze a liszttel? Megolvasszam? Vagy összemorzsoljam? A többi már világos, de ez nem. Mit csináljak? Segítsetek!
Én a margarint egy kis tányéron be szoktam tenni egy körre a mikróba, hogy ne legyen olyan kemény (vigyázz, mert hamar szétrobban) Ezután hozzáteszem a tálba a többi alapanyaghoz és először a tojással dolgozom el, hogy utána ne legyen rücskös a tészta. Kézzel összedolgozom a többit, míg tiszta nem lesz a tál.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!