Olcsó és könnyű tepsis sütik, SOS?
Hétvégén lesz a lányom farsangja az iskolában és az Ő osztálya rendezi (ballagós osztály).
Vinnem kell 2 tepsi süteményt, mert azt is eladják a lányomék.
Olyan bevállt recepteket várok, ami nagyon olcsón kijön és jól is néz ki, finom is.
Sütős és nem sütős, egyaránt érdekel.
Köszönöm a segítségeteket: Vera
Látni már láttam ilyet, el tudom képzelni milyen lehet, barna tésztában vaníliáspuding halmok, nagyon jól nézett ki, csak a rec4ptjét nem tudom.Azért gondo,ltam hogy ez ugyan olyan lehet.
Köszönöm a válaszokat, várok még további recepteket is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kekszes almás:
Krém: 1 kg almát lereszelünk, feltesszük főni 40 dkg cukorral, 7 dl vízzel. Mikor elkészült, 4 csomag vanília pudingot, amit előtte 4 dl vízben kikevertünk, ráöntjük a forró almára, még egy pillanatot főzzük együtt. ( Pudingból érdemes a drágábbat vásárolni, akkor lesz masszívabb a krém)
Elkészítés: Egy magasabb falú nagy tepsit kirakunk kocka alakú háztartási keksszel, ráöntjük a forró krémet, majd a tetején is megismételjük. Itt viszont tökéletesen megfelel a legolcsóbb ht keksz, az a jó kemény, Kb. fél kiló kell hozzá, de ez a tepsi méretétől is függ. Végül leöntjük csokimázzal.
kép [link]
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia Vera! a multkor itt valakinek leírtam a parfé-szeletet, nem tudom olvastad-e.szerintem az sem drága
és felér egy torta élményével. meg tudod, az ifjaknak
a látvány is fontos.ha nem találod meg szívesen leírom.
a tésztája diós-mézes kevert tészta.
üdv.-e-
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia drága barátnőm, már itt vagyok írom.hosszú lesz , de megcsinálni nem nagy cucc.
szóval a tésztája :
-17 dkg liszt
-17 dkg cukor
-4 evőkanál méz
-4 tojás
- 5 dkg durvára vagott dió
-1 csomag sütőpor.
a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a mézet a diót és a sütőporos lisztet. a fehérjéket kemény habbá verjük és lazán a tésztával összeforgatjuk. kb 40*25-ös sütőpapíros tepsiben előmelegített sütőben tűpróbáis sütjük. a hőt mérsékeljük,és figyeljünk oda , mert a méz miatt hamar
barnul.hagyjuk kihűlni.
krém: 5 dl tejből, 5 evőkanál búzadarából nagyon sűrű tejbedarát főzünk. kihűtjük, nem baj, ha nagyon keménynek tűnik, a gép majd szétviszi.
1 csomag rámát 25 dkg porcukorral 1 van.cukorral habosra keverünk,és hozzákeverjük / géppel/ a kihűlt tejbegrízt.
nagyon szép fehér gyöngyházfényű krémet kapunk, amit egyenletesen a kihűlt tésztára simítunk.vizes kanál domború felével szépen elsimítjuk.
erre jön a csokimáz. de erre azt szoktam mondani, hogy mindenki csinálja az általa legjobban beváltat, mert mindenki másra esküszik. az is szép és dekoratív, ha folyós csokival átlósan, meg vissza összecirmozzuk a fehér krémet
én egy kicsivel több diót teszek bele, és tényleg nagyon fontos, hogy durvára vagott legyen nem darált.
még egy variációban is szoktam csinálni, hogy a krémbe egy fél csomag csokis kapuccinóport is keverek. ettől is
nagyon finom ízt kap.
másnap vizes késsel szeletekre vagy kockákra vagjuk
ha nem is most a bulira, de feltétlen próbáld ki, biztosan nagyon fog ízleni a családodnak.
puszillak.-eri-
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Cseresznyés sütemény
10 dkg vaj
25 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 dl tej
1 evőkanál rumaroma
kb. 15 dkg cseresznye
Elkészítés:
A puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a diót és a sütőport, valamint a tejet lassanként hozzákeverjük. Végül belekerül a rumaromát. Előkészített tepsibe simítjuk, beleszórjuk a kimagozott gyümölcsöt. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!