Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olcsó és könnyű tepsis sütik,...

Olcsó és könnyű tepsis sütik, SOS?

Figyelt kérdés

Hétvégén lesz a lányom farsangja az iskolában és az Ő osztálya rendezi (ballagós osztály).

Vinnem kell 2 tepsi süteményt, mert azt is eladják a lányomék.

Olyan bevállt recepteket várok, ami nagyon olcsón kijön és jól is néz ki, finom is.

Sütős és nem sütős, egyaránt érdekel.


Köszönöm a segítségeteket: Vera


2010. febr. 10. 08:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Látni már láttam ilyet, el tudom képzelni milyen lehet, barna tésztában vaníliáspuding halmok, nagyon jól nézett ki, csak a rec4ptjét nem tudom.Azért gondo,ltam hogy ez ugyan olyan lehet.


Köszönöm a válaszokat, várok még további recepteket is.

2010. febr. 10. 09:01
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Kókusz golyó a nyerő ilyenkor! Darált háztartási kekszet veszel, összegyúrod bármivel, ami otthon van: vaj, tej, vagy feketekávé, vaníliáscukor, esetleg kis lekvár. Ebből golyókat formálva kókuszreszelékben forgatva, mignon papírkákba pakolva nem tudsz annyit gyártani, hogy el ne fogyjon. Anno a gyerekeim iskolai buliján mindig ez fogyott el elsőként. Esetleg lehet a közepébe meggy szemet is tenni, de anélkül is nagyon jó, nem kell szeletelni, elég a szállításhoz egy nagy műanyag doboz.
2010. febr. 10. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
muffin? joghurtos sütemény? kakós kevert? ezek mind kevert tészták, nagyon egyszerűek. én csak ezt a hármat tudom sütni:)
2010. febr. 10. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
9:04-es vagyok: ezer forintból egy hatalmas adagot készíthetsz. Az egészhez egyetlen tálat koszolsz, és pillanatok alatt kész.
2010. febr. 10. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 A kérdező kommentje:
Ez egy jó megoldás.
2010. febr. 10. 09:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kekszes almás:

Krém: 1 kg almát lereszelünk, feltesszük főni 40 dkg cukorral, 7 dl vízzel. Mikor elkészült, 4 csomag vanília pudingot, amit előtte 4 dl vízben kikevertünk, ráöntjük a forró almára, még egy pillanatot főzzük együtt. ( Pudingból érdemes a drágábbat vásárolni, akkor lesz masszívabb a krém)

Elkészítés: Egy magasabb falú nagy tepsit kirakunk kocka alakú háztartási keksszel, ráöntjük a forró krémet, majd a tetején is megismételjük. Itt viszont tökéletesen megfelel a legolcsóbb ht keksz, az a jó kemény, Kb. fél kiló kell hozzá, de ez a tepsi méretétől is függ. Végül leöntjük csokimázzal.


kép [link]

2010. febr. 10. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia Vera! a multkor itt valakinek leírtam a parfé-szeletet, nem tudom olvastad-e.szerintem az sem drága

és felér egy torta élményével. meg tudod, az ifjaknak

a látvány is fontos.ha nem találod meg szívesen leírom.

a tésztája diós-mézes kevert tészta.

üdv.-e-

2010. febr. 10. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 A kérdező kommentje:
Szia Era, aki nem írja ki a nevét :)A te írásodat várom már régóta :)Megtennéd, hogy leírod.Köszi, puszi
2010. febr. 10. 10:30
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia drága barátnőm, már itt vagyok írom.hosszú lesz , de megcsinálni nem nagy cucc.

szóval a tésztája :

-17 dkg liszt

-17 dkg cukor

-4 evőkanál méz

-4 tojás

- 5 dkg durvára vagott dió

-1 csomag sütőpor.

a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a mézet a diót és a sütőporos lisztet. a fehérjéket kemény habbá verjük és lazán a tésztával összeforgatjuk. kb 40*25-ös sütőpapíros tepsiben előmelegített sütőben tűpróbáis sütjük. a hőt mérsékeljük,és figyeljünk oda , mert a méz miatt hamar

barnul.hagyjuk kihűlni.

krém: 5 dl tejből, 5 evőkanál búzadarából nagyon sűrű tejbedarát főzünk. kihűtjük, nem baj, ha nagyon keménynek tűnik, a gép majd szétviszi.

1 csomag rámát 25 dkg porcukorral 1 van.cukorral habosra keverünk,és hozzákeverjük / géppel/ a kihűlt tejbegrízt.

nagyon szép fehér gyöngyházfényű krémet kapunk, amit egyenletesen a kihűlt tésztára simítunk.vizes kanál domború felével szépen elsimítjuk.

erre jön a csokimáz. de erre azt szoktam mondani, hogy mindenki csinálja az általa legjobban beváltat, mert mindenki másra esküszik. az is szép és dekoratív, ha folyós csokival átlósan, meg vissza összecirmozzuk a fehér krémet

én egy kicsivel több diót teszek bele, és tényleg nagyon fontos, hogy durvára vagott legyen nem darált.

még egy variációban is szoktam csinálni, hogy a krémbe egy fél csomag csokis kapuccinóport is keverek. ettől is

nagyon finom ízt kap.

másnap vizes késsel szeletekre vagy kockákra vagjuk

ha nem is most a bulira, de feltétlen próbáld ki, biztosan nagyon fog ízleni a családodnak.

puszillak.-eri-

2010. febr. 10. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:

Cseresznyés sütemény

10 dkg vaj

25 dkg cukor

2 db tojás

1 csomag sütőpor

10 dkg darált dió

20 dkg liszt

1 dl tej

1 evőkanál rumaroma

kb. 15 dkg cseresznye

Elkészítés:


A puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a diót és a sütőport, valamint a tejet lassanként hozzákeverjük. Végül belekerül a rumaromát. Előkészített tepsibe simítjuk, beleszórjuk a kimagozott gyümölcsöt. 15-20 perc alatt készre sütjük.

2010. febr. 10. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!