Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Minden ötletet szeretnék...

Minden ötletet szeretnék megkapni! Nos, ti mire gondoltok?

Figyelt kérdés
A barátomnak szeretnék egy évre vacsorát főzni. Tud valaki, valami jó kis receptet, esetleg aki meg is csinálta, milyen lett? Kezdő vagyok, valami egysezrűbbre gondoltam! Köszönöm a segítségeteket!! 16/L

2015. febr. 4. 14:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2015. febr. 4. 15:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Te egy, mi két évesek vagyunk ma.

Amit csináltam eddig: süti - mert imádok sütni

- kis élesztőt 2dl meleg cukros tejben felfuttattam (belemorzsolsz kb. 2-3 mm-es csíkot)

- 10 dkg lisztet lemértem, hozzá tettem két evőkanál olajat, ugyanannyi cukrot és az élesztőt

- megdagasztottam a tésztát (lágyra, de ne folyjon le a kezedről)

- lisztezett felületen formára (ezúttal téglalap) nyújtottam, a vajazott-liszttel meghintett tálkába nyomkodtam, és villával megszurkáltam (de így is púposodott kicsit)

- 150, majd 180 fokon sütöttem, míg szép világosbarna színt nem kapott

Krém:

- 150-200gr epres joghurtban elkevertem 2-3 evőkanál pudingport, kicsit sűrűbbre főztem és rákentem a tetejére, aztán fahéjjal megszórtam

- mikor kíhűlt, csokimázzal rajzoltam rá

A menü nem tudom, mi lesz, szerintem ketten összeütünk valamit.

Tippek neked:

- sült/rántott hús körettel

- tészta valamilyen szósszal (tejszínes/paradicsomos alap és rá: gomba, sonka, kukorica, borsó, répa, brokkoli... amit gondolsz)

- fasírtgolyók (akár zöldségből, ha nincs pénzed darált húsra)

- virslit, zöldségeket apróra vágod, olajon megpirítod, és ráütsz 1-2 tojást (fűszerek: só, bors, majoranna, rozmaring, pl.)

- lapcsánka (bár ez nem ünnepi, de gyors és könnyű)

Ám, szerintem mindegy, mert bármit csinálsz, a barátod értékelni fogja :)

2015. febr. 4. 15:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Én egyszerűt szoktam.

Egy tepsibe mexikói keverék, rá csirkemell szeletek, fűszerek krumpli gerezdek. Ezt összesütöd, végül füstölt reszelt sajt és még 10 percig visszateszed a sütőbe:)

2015. febr. 4. 16:02
 14/15 A kérdező kommentje:
Uu köszönöm, ezek nagyon jók!!
2015. febr. 4. 16:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia.

A mirelit fasirtgolyok, sajtgolyok es nugettsek nagyon finomak, es elrontani sem lehet oket. Talalhatsz melle tobbfele hazikeszitesu szoszt. (Ketchup, chili, majonez, bbq stb. Nosalty.hu)

Jo otlet a pizza is, ha az alapot keszen veszed (vagy megkered anyudat, hogy segitsen), akkor mar csak a feltet a dolgod.

Hazi hamburger. Vehetsz kesz hozzavalokat, de te allitsd ossze, es tegyel bele valami szemelyest. Melle haziszosz es hazi sultkrumpli vagy chips.

Bolognai. (Knorr alap es daralt hus, plusz rengeteg sajt!)

2015. febr. 4. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!