Lekváros bukta tojás nélkül?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
úristen, vega vagy? :D
biztos lehet, de ahhoz, hogy jó tartása legyen a tésztának, kell a tojás.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
tojás nélküli bukta recept:
35 dkg sima liszt, 35 dkg rétesliszt, 9 dkg olvasztott vaj, pici só, 3 dl tej, 4-5 ek. porcukor, 1 cs. élesztő.
ha van kenyérsütőd otthon, dobáld bele, keleszd meg. ha nincs, akkor készíts kelt tésztát. ha megkelt, gyúrd át, picit hagyd állni. ujjnyi vastagra nyújtsd, sütőpapírral bélelj ki tepsit és vastagon olajozd meg. készítsd el a buktákat, szorosan, egymás mellé, majd kend át mindegyiket olajjal. 220 fokon barnára süsd meg (az időt nem tudom, bocsi, hogy meddig, be szoktam kukkolni a sütőbe) és mikor kiszeded a tepsit még egyszer olajozd a tetejüket és takard le konyharuhával. nyugi, a sok olajozástól mégsem lesz túlságosan tocsogós, hanem foszlós és illatos lesz a bukta! jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!