Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párizsi krémet szokta valaki...

Párizsi krémet szokta valaki használni?

Figyelt kérdés
Ha 25 dkg vajal kikeverem annak milyen jellegű íze lesz?Gondolok én olyanra hogy nem lesz az " émelygős " íze?
2014. dec. 21. 19:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Kövesd a receptet. Az pont tökéletes ìzű lesz.
2014. dec. 21. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Na de mennyi mit keversz ki 25 dkg vajjal?
2014. dec. 22. 00:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Párizsi krémet szokta valaki használni?

Ha 25 dkg vajal kikeverem .....

Vana Párizsi krém és még azt tovább kevered 25 dkg vajal

de szerintem érthető volt a kérdés

2014. dec. 22. 08:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Na de nem mindegy hogy mennyi párizsi krémet (5dekát, vagy 50-et...), és abból is lehetnek eltérő receptek. Az alap az csoki+tejszín de olvastam én már itt minden variációt, volt amiben alapból volt vaj stb.
2014. dec. 22. 11:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Ez az eredeti cukrász vizsga anyag.Ebböl ki indulva tettem fel a kérdést

Párizsi krém

Hozzávalók:

2 dl tejszín

20 dkg cukor

25 dkg krémmargarin

5 dkg kakaó

5 dkg étcsokoládé

vaníliás cukor

A kakaót átszitáljuk.

A tejszínt a cukorral felforraljuk (kb. 116-118 °C). Beleszórjuk a kakaóport, majd a csokoládét és gyorsan simára keverjük. A margarint apránként adjuk hozzá, hogy ne hűtse vissza a keveréket. Folyamatos keverés mellett 105 °C-ig hevítjük, majd hideg vizes üstbe állítva időnként megkeverve kihűtjük. Lehet a sokkolóban is hűteni, ekkor is rendszeresen keverjük át.

Ha a lehűlt párizsi krémhez külön kihabosított 20 dkg krémmargarint adunk, ebből lesz a rokokó krém.

2014. dec. 22. 12:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Jogos, összekevertem a ganache-al. Sajnos én ezt a fajta krémet alapból utálom úgyhogy nem tudok érdemben nyilatkozni.
2014. dec. 22. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!