Párizsi krémet szokta valaki használni?










Párizsi krémet szokta valaki használni?
Ha 25 dkg vajal kikeverem .....
Vana Párizsi krém és még azt tovább kevered 25 dkg vajal
de szerintem érthető volt a kérdés





Ez az eredeti cukrász vizsga anyag.Ebböl ki indulva tettem fel a kérdést
Párizsi krém
Hozzávalók:
2 dl tejszín
20 dkg cukor
25 dkg krémmargarin
5 dkg kakaó
5 dkg étcsokoládé
vaníliás cukor
A kakaót átszitáljuk.
A tejszínt a cukorral felforraljuk (kb. 116-118 °C). Beleszórjuk a kakaóport, majd a csokoládét és gyorsan simára keverjük. A margarint apránként adjuk hozzá, hogy ne hűtse vissza a keveréket. Folyamatos keverés mellett 105 °C-ig hevítjük, majd hideg vizes üstbe állítva időnként megkeverve kihűtjük. Lehet a sokkolóban is hűteni, ekkor is rendszeresen keverjük át.
Ha a lehűlt párizsi krémhez külön kihabosított 20 dkg krémmargarint adunk, ebből lesz a rokokó krém.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!