Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kérlek, írjatok nekem olcsó...

Kérlek, írjatok nekem olcsó ételeket, főleg krumplisakat, jó?

Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 15:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
krumplis tészta,paprikás krumpli,krumpli főzelék
2010. febr. 2. 15:38
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
rakott krumpli, krumplisaláta
2010. febr. 2. 15:40
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
krumplifőzelék, krumplileves
2010. febr. 2. 15:46
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Burgonyafánk

Hozzávalók (3-4 személyre):

25 dkg burgonya

30 dkg liszt

2 dkg élesztő

2 tojássárgája

2 dl tej

3 dkg zsír

cukor

sütőzsiradék

Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra.

2010. febr. 2. 15:47
 5/14 anonim válasza:
63%

Írom a válság, illetve inkább mélyrepülés konyháját a blogomban folyamatosan.

[link]

Másold a linket a böngésződ címsorába, mert nem tudom, itt lehet- e küldeni.

2010. febr. 2. 15:48
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
Tócsni ( ez a lereszelt, megsütött krumpli) sült krumpli tükörtojással. Tepsibe lerakott krumpli, leöntve tejföllel, icipici sajttal, töltött krumpli ( párizsival), A levesek viszonylag olcsók: tojásos leves, krumplileves, tésztaleves, tarhonya, akcióban ki lehet fogni fagyasztott zöldbab , borsó, szárazbableves kimondottan olcsó. Azért kell néha hús is az étrendben, a spárban nagyon jó akciók szoktak lenni, lapocka, comb, én ekkor szoktam bespájzolni, és egytálételeket főzök. Olcsó a pulykanyak, csirkeszárny is. Palacsinta is olcsó kategória.
2010. febr. 2. 15:49
 7/14 anonim ***** válasza:
57%
gánica. ennél olcsóbb szerintem nincs.
2010. febr. 2. 15:53
 8/14 anonim ***** válasza:
88%

A héjjában fött krumplit meghámozom és karikákra vágom

(ne túl vastagra).Serpenyöbe(teflon)1 evökanál oliva olajba a karikákat mindkét oldalon szép barnára sütöm.

Füszerek:só,öröltkömény.Sütéskor kicsit széttörik,ha kicsit több az olaj maccsos is (igy jó)mikor ilyen,pár tojást ráütni (hozzá keverni)és röviden àtsütni.

Friss kenyeret lehet hozzá enni.

2010. febr. 2. 15:56
 9/14 anonim ***** válasza:
57%
Dödölle :) Sajnos a receptjét nem tudom, mert anya szokta készíteni, de nagyon finom. Írd be a keresőbe.
2010. febr. 2. 15:59
 10/14 anonim ***** válasza:
41%
Egyébként nagyon olcsó ételek a kelt cuccok. Gyakorlatilag csak egy kg liszt élesztő, valamennyi tej,meg töltelékanyag kell bele.
2010. febr. 2. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!