Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra.
2010. febr. 2. 15:47
5/14 anonim válasza:
Írom a válság, illetve inkább mélyrepülés konyháját a blogomban folyamatosan.
Másold a linket a böngésződ címsorába, mert nem tudom, itt lehet- e küldeni.
2010. febr. 2. 15:48
6/14 anonim válasza:
Tócsni ( ez a lereszelt, megsütött krumpli) sült krumpli tükörtojással. Tepsibe lerakott krumpli, leöntve tejföllel, icipici sajttal, töltött krumpli ( párizsival), A levesek viszonylag olcsók: tojásos leves, krumplileves, tésztaleves, tarhonya, akcióban ki lehet fogni fagyasztott zöldbab , borsó, szárazbableves kimondottan olcsó. Azért kell néha hús is az étrendben, a spárban nagyon jó akciók szoktak lenni, lapocka, comb, én ekkor szoktam bespájzolni, és egytálételeket főzök. Olcsó a pulykanyak, csirkeszárny is. Palacsinta is olcsó kategória.
2010. febr. 2. 15:49
7/14 anonim válasza:
gánica. ennél olcsóbb szerintem nincs.
2010. febr. 2. 15:53
8/14 anonim válasza:
A héjjában fött krumplit meghámozom és karikákra vágom
(ne túl vastagra).Serpenyöbe(teflon)1 evökanál oliva olajba a karikákat mindkét oldalon szép barnára sütöm.
Füszerek:só,öröltkömény.Sütéskor kicsit széttörik,ha kicsit több az olaj maccsos is (igy jó)mikor ilyen,pár tojást ráütni (hozzá keverni)és röviden àtsütni.
Friss kenyeret lehet hozzá enni.
2010. febr. 2. 15:56
9/14 anonim válasza:
Dödölle :) Sajnos a receptjét nem tudom, mert anya szokta készíteni, de nagyon finom. Írd be a keresőbe.
2010. febr. 2. 15:59
10/14 anonim válasza:
Egyébként nagyon olcsó ételek a kelt cuccok. Gyakorlatilag csak egy kg liszt élesztő, valamennyi tej,meg töltelékanyag kell bele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!