Torta krém recept, piskótába?
Piskóta már kész 26cm átméröjübe sütöttem.
Finom-egyszerü krémet szeretnék.
Én ezt szoktam készíteni, de ehhez le kell menni a boltba.
500g mascarpone, 40 dkg. étcsoki 2,5 dl tejszínben felolvasztva, rum, meggy, porcukor.
Az egészet habverővel jó keményre verni majd megtölteni vele a tortát, tetejére pedig csoki forgács. Persze a meggyet a kész krémbe kell tenni.
Az egyik a hagyományos tortakrém:
25 dkg porcukor 25 dkg margarinnal kikeverve. Egy lábasban egy csomag csoki pudingot felfőzök 3 deci tejjel. Folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg nem puffog. Aztán kihűtöm, s ha kihült, hozzá adom az előző masszához. kakaóporral még sötétítheted. (ha nem csokisat szeretnél, akkor ugyanezt vanília pudinggal készíted.
A másik: fél liter natúr joghurtot 10 kanál cukorral és egy csomag étkezési zselatinnal felfőzök. (Forrni nem szabad) Amíg ez kihül, 1 csomag tejszínhab pótló porból vagy 4 deci tejszínből habot verek. Ha kihűlt akkor összekeverem a kettőt. (ÉN szoktam belekeverni apróra vágott barackbefőttet is) S ezt kened a tortalapra. Hűtőbe teszed/vagy hideg helyre.S 2-3 órán belül szeletelhető. (Ugyan én mindig előző este készítem.)
Még annyit, hogy ha torta lesz, akkor a töltésen kívül elég lesz a krém körbe és a tetejére is. Oldalát darált dióval, mandulaforgáccsal, kókusszal szórhatod be, a teteje pedig a te kreativitásodra van bízva.
(14:33)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!