Hogyan kell háromfelé vágni a sütiket?
Ha elég magas a lap, akkor elöször nagyon éles késsel kb fél cm mélyen vágd be körben, utána vékony, erös cérnát vezess a bevágásba, és lassan, óvatosan húzd össze (mintha egy csomót akarnál kötni). A tésztalapra jó rátenni egy tepsit, hogy ne púposodjon fel. Ha mindkét helyen átvágtad, csak akkor vedd szét egymástól a lapokat.
Amire figyelni kell: a tészta teljesen kihült legyee (legalább 3-4 órát hütsd, de jobb egy éjszakát), a cérna tényleg vékony legyen, egész lassan húzd össze, különben szétmorzsálja a tésztát.
Ha a tortalap nem elég magas, akkor jobb csak kettöbe vágni és még egyet sütni fele mennyiségü alapanyaggal.
Ha a középsö lap kicsit egyenlötlen vagy sze´ttörik, morzsálódik, az nem annyira gond, mert a töltelék úgyis összefogja. (Nekem már volt olyan kezdetben, hogy kb húszforintosnyi darabokból raktam össze, mint egy puzzle-t, a kész süteményben senki nem vette észre)
De ha nagyon tartasz a dolgotól, lehet mindjárt három lapot sütni a tészta egy-egy harmadából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!