S. O. S! 2 bögrés sütiből egy torta lehet?
attól függ milyen krémre gondolsz, egy vajas nem puhít, de ha lekvározod kicsit és + egy pudingos krémet raksz rá, az jó lehet. van főzés nélküli puging, vagy a hagyományos pudingot csinálod úgy tojásosan, ahogy rá van írva a zacskóra. ( nekem sikerült)
vagy pedig a második bögrésbe rasz egy kanál lisszttel kevesebbet( azt kiveszed a bögrényi mennyiségből) és helyett cvagy kakaó, vagy mák, ami szerettek és akkor a kétféle lapot jól összelekvározod. mi ezt is szeretjük, eleve a felét simán a másik felét mákosan sütöm és közé lekvár egyszerű és tök jó.
2010. jan. 29. 12:25
Próbáld a ropogós felét megkenni egy kis forróvízzel hígított barack, vagy másmilyen lekvárral és puhulni fog egy kicsit. Én sem piskótát sütök tortának, hanem van egy jó kevert tészta receptem, azt szoktam készíteni.
2010. jan. 29. 12:28
én nem vizezném, mert akkor ázik... igaz a lekvárral várni kell, de ha ma bekened holnapra jó. a tészténak semmi baja nem lesz.
2010. jan. 29. 12:29
4/11 A kérdező kommentje:
12:28-as!!!
Azt a jó kevert tészta recit ha elkérhetném!!!
5/11 A kérdező kommentje:
S akkor azt mondjátok h a vajas krém nem puhitaná???
A krémem amit akartam 0,5 tej+liszt+majd hidegen belekavarok egy margarint és azt izesitem
Akkor ez nem volna jóó??
12:28-as vagyok. Itt a recept: 30dkg lisz, 4 egész tojás,2dl valamilyen gyümölcslé /alma, narancs, vagy akár befőttlé is lehet/ 2dl sima étolaj,25dkg cukor, egy sütőpor.Az egészet összekevered, beleöntöd egy tepsibe v. tortaformába és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöd. Nagyon gyorsan összeállítható és finom. Még annyit, hogy ha befőttlével készíted egy kicsit kevesebb cukrot használj. Jó étvágyat hozzá.
2010. jan. 29. 12:41
7/11 A kérdező kommentje:
Kösziiiii!! És te is úgy szoktad, hogy többet sütsz belőle és összerakod tortának? Merthogy irtad volt h te se sütsz soha "tortát" konkrétan:)
Ha kisebb tortát akarok, akkor csak kettévágom és úgy töltöm meg, ha nagyobbat, akkor kettőt sütök és összeborítom. De ha akarsz egy jót "bűnözni", akkor a liszt mennyiségből vegyél ki két kanállal és helyette jóféle kakaót, meg étcsokidarabokat tegyél bele. Nem kell megtölteni, csak kockára vágni, igazi tejszínhab a tetejére és hmmmm...
2010. jan. 29. 12:58
9/11 A kérdező kommentje:
Hát igen..Jó neked ha ketté tudod vágni..Nekem soha egy tészta se nő fel..nem hogy még ketté tudjam vágni..nem tudom h mitől, eddig a tepsimre fogtam h túl nagy az adaghoz képest. de tegnap kipribáltam egy kisebb tortaformát de abba se lett észveszelytő. Úgyhogy a lerrel kell legyen valami, de nm tudom azzal is mi lehet mivel mindig elő van jól melegitve. De megprobálom igy ahogy irtad.Lássuk mi sül ki:)
Próbálkozz nyugodtan előbb-utóbb csak sikerülni kell. Ha meg végképp lapos, meg száraz marad csak tördeld össze, valamilyen öntet és lehet enni. Nálunk olyan elrontott süti még nem volt, hogy kidobjam, kivéve persze, ha megégett.
2010. jan. 29. 13:09
Kapcsolódó kérdések: