Indukciós főzőlapot megéri venni és milyen rajta főzni?





Olyan nagyon nem más :) Nekem kényelmes, hogy be tudom állítani, hogy mennyi wattal menjen (bár alacsonyabb értékeknél az a helyzet, mint mikrónál, többel megy, csak szakaszosan), gázon kényelmetlenebb volt finoman állítgatni, hogy jó méretű legyen a láng.
Nagyon gyorsan melegít, főzni nem főz gyorsabban, mert hosszabb távon lejjebb kell venni. Viszont nem a szobát fűti, kicsi a hővesztesége.
Nem jó rá bármelyik edény, de egy csomó régi igen s elég sok serpenyő van hozzá (mást még nem vettem, kivéve azokat a kis régi stílusú piros lábaskákat, amik szintén mennek vele).
Mi eleve villanyban kellett, hogy gondolkodjuk (de a takarítása miatt úgyse használnék gázt) s azok közül a működési elve miatt az indukciós volt a legszimpatikusabb. A többi villanyos főzőlapot nem is ismerjük, de ezt szeretjük :)





Sokkal gyorsabb, mint a gázos, és kezelhetőbb mint a kerámialaposok, vagy villanytűzhelyek.
1. Mivel az edény aljának 100%-át melegíti fel, ezért sokkal gyorsabb indukciós főzőlapon felforralni valamit, vagy felhevíteni valamit.
2. Mivel csak a mágnesezhető fémeket melegíti, ezért könnyű tisztán tartani: ami kicsöppen, az nem ég oda.
3. Ha kikapcsolod, azonnal leáll, a kerámiával, vagy villannyal szemben, amik még utána is melegítenek. Természetesen valamilyen szinten meleg marad az edény alatt, hiszen mégiscsak felmelegítette az edény alja a tűzhelyet, de ez pl egy rizsnél abszolút nem számít, illetve ha elvesszük onnan az edényt 2-3 perc múltán már csak nem is égés veszélyes.
Szóval szerintem a legkönnyebb indukcióssal dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!