Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Indukciós főzőlapot megéri...

Indukciós főzőlapot megéri venni és milyen rajta főzni?

Figyelt kérdés
gázoson tanultam és tudok is rajta főzni viszont még nem főztam indukcióson, most viszont felújítás előtt állunk és gondolkodunk az indukcióson mi a véleményetek róla, mennyire más rajta főzni?
2014. nov. 4. 19:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Olyan nagyon nem más :) Nekem kényelmes, hogy be tudom állítani, hogy mennyi wattal menjen (bár alacsonyabb értékeknél az a helyzet, mint mikrónál, többel megy, csak szakaszosan), gázon kényelmetlenebb volt finoman állítgatni, hogy jó méretű legyen a láng.

Nagyon gyorsan melegít, főzni nem főz gyorsabban, mert hosszabb távon lejjebb kell venni. Viszont nem a szobát fűti, kicsi a hővesztesége.

Nem jó rá bármelyik edény, de egy csomó régi igen s elég sok serpenyő van hozzá (mást még nem vettem, kivéve azokat a kis régi stílusú piros lábaskákat, amik szintén mennek vele).

Mi eleve villanyban kellett, hogy gondolkodjuk (de a takarítása miatt úgyse használnék gázt) s azok közül a működési elve miatt az indukciós volt a legszimpatikusabb. A többi villanyos főzőlapot nem is ismerjük, de ezt szeretjük :)

2014. nov. 4. 20:09
 2/2 bumbi02 ***** válasza:

Sokkal gyorsabb, mint a gázos, és kezelhetőbb mint a kerámialaposok, vagy villanytűzhelyek.

1. Mivel az edény aljának 100%-át melegíti fel, ezért sokkal gyorsabb indukciós főzőlapon felforralni valamit, vagy felhevíteni valamit.

2. Mivel csak a mágnesezhető fémeket melegíti, ezért könnyű tisztán tartani: ami kicsöppen, az nem ég oda.

3. Ha kikapcsolod, azonnal leáll, a kerámiával, vagy villannyal szemben, amik még utána is melegítenek. Természetesen valamilyen szinten meleg marad az edény alatt, hiszen mégiscsak felmelegítette az edény alja a tűzhelyet, de ez pl egy rizsnél abszolút nem számít, illetve ha elvesszük onnan az edényt 2-3 perc múltán már csak nem is égés veszélyes.

Szóval szerintem a legkönnyebb indukcióssal dolgozni.

2014. nov. 4. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!