Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rizsem taknyos lett olyan...

A rizsem taknyos lett olyan mint 1 massza mit lehet vele csinálni hogy helyrehozzam? :D

Figyelt kérdés
2014. okt. 9. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Megpiritod a rizst,felöntöd 2szer annyi vizzel-en bögrevel merem.Beteszed a sütöbe kb.20percre-fedö alatt.Soha nem lesz ilyen problemad.Szerintem tul sok viz van meg rajta.Vagy takard le konyharuhaval,vagy fözd meg egy kicsit.
2014. okt. 9. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Leöblíted 1-2szer bő vízben, már amennyiben nem főtt még tök puhára, mert akkor már az sem segít.


Bő és forró vízbe kell mindig főzni, jó 1-2 ek. zsírt vagy olajat a vízbe tenni előtte, máskor így csináld! És ne kevés vízben ázzon, vagy ilyesmi...

2014. okt. 9. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
ha vigasztal én úgy szeretem
2014. okt. 9. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
Keverj bele 1-2 evökanál lisztet, egy tojást, füszerezd meg erösebben, esetleg ekvés reszelt sajtot is adj hozzá, formál kisebb pogácsakat vagy rudakat, panírozd be, süsd ki olajban és tálald rizsfasirt/rizskrokett néven.
2014. okt. 9. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

Tudom már késő, de a masszás rizzsel kb semmit sem lehet csinálni. rizsgombócnak is laza, nem lehet összefogatni rendesen.A baj az, hogy azt a nyákot nem lehet eltüntetni róla lemosással sem. egyébként tényleg vannak, akik "taknyosan " szeretik.

Egy megoldás ilyenkor, gyorsan csinálni egy másik adagot odafigyelve, hogy ne váljon masszává.

Én is jártam már így régesrégen, és gyorsan eltüntettem a wc-be, hogy még a kukában se legyen nyoma, hogy elmafláztam.

2014. okt. 9. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha ugyanabból a fajtából főzöl másikat, könnyen lehet, h ugyanolyan lesz...

A rizsnek is van legalább 50 fajtája. Van köztük, ami kifejezetten ilyen "takonynak" való.

Ha pergő rizst akarsz, Szarvasi hosszúszemű "A" rizst vegyél. Első hozzászóló főzési módja a megfelelő, és még egy apróság: amikor felforrt, egyszer keverd át, tegyél rá fedőt, takarékra a gázt, és 20 percig szép csendben főjön. Hozzá se nyúlj. Letelt a 20 perc, elzárod a gázt, egyszer átkevered, vigyázva, hogy ne törjön, majd még 10-15 percig pihenjen a gőzében. Sosem ragad.

2014. okt. 10. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Gyakorlott házi asszonykent irom. A rizst merd meg. Keves olajon párold 1-2 percig aztán onts ra vizet a rizs mennyisegenek a ketszereset Takard le es takarekon parold tovabb mig a viz teljesen lefő Hagy fedő alatt allni par percet aztan lazitsd fel egy villával. Garantált a jo minőseg
2014. okt. 12. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

A kérdező szerintem (már ) tudja, hogyan kell jó rizst főzni, de amiről írt azt éppen elcseszte.Már megírtuk mit lehet/nem lehet vele vele kezdeni.

Gondolom azóta már eldöntötte :)

2014. okt. 12. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!