A rizsem taknyos lett olyan mint 1 massza mit lehet vele csinálni hogy helyrehozzam? :D
Leöblíted 1-2szer bő vízben, már amennyiben nem főtt még tök puhára, mert akkor már az sem segít.
Bő és forró vízbe kell mindig főzni, jó 1-2 ek. zsírt vagy olajat a vízbe tenni előtte, máskor így csináld! És ne kevés vízben ázzon, vagy ilyesmi...
Tudom már késő, de a masszás rizzsel kb semmit sem lehet csinálni. rizsgombócnak is laza, nem lehet összefogatni rendesen.A baj az, hogy azt a nyákot nem lehet eltüntetni róla lemosással sem. egyébként tényleg vannak, akik "taknyosan " szeretik.
Egy megoldás ilyenkor, gyorsan csinálni egy másik adagot odafigyelve, hogy ne váljon masszává.
Én is jártam már így régesrégen, és gyorsan eltüntettem a wc-be, hogy még a kukában se legyen nyoma, hogy elmafláztam.
Ha ugyanabból a fajtából főzöl másikat, könnyen lehet, h ugyanolyan lesz...
A rizsnek is van legalább 50 fajtája. Van köztük, ami kifejezetten ilyen "takonynak" való.
Ha pergő rizst akarsz, Szarvasi hosszúszemű "A" rizst vegyél. Első hozzászóló főzési módja a megfelelő, és még egy apróság: amikor felforrt, egyszer keverd át, tegyél rá fedőt, takarékra a gázt, és 20 percig szép csendben főjön. Hozzá se nyúlj. Letelt a 20 perc, elzárod a gázt, egyszer átkevered, vigyázva, hogy ne törjön, majd még 10-15 percig pihenjen a gőzében. Sosem ragad.
A kérdező szerintem (már ) tudja, hogyan kell jó rizst főzni, de amiről írt azt éppen elcseszte.Már megírtuk mit lehet/nem lehet vele vele kezdeni.
Gondolom azóta már eldöntötte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!