Valamit elrontottam vagy ennek ilyennek kell lennie? részletek ld. Lent
Gyűrűs tuskógombából készítettem pörköltöt.
Életemben először.
Az íze nagyon finom, ám a gomba külső része nyálkás, nyúlós.
Ennek ez volna a természetes viselkedése, vagy valamit elrontottam?
Egy jól elkészített pörköltbe nem szabad nyúlósnak , nyálkásnak lenni semmilyen gombának sem.
Talán már nyersen is olyan volt, de az viszont nem jó jel, mert nem volt friss.
A gyűrűs tuskógomba kissé hasonlít a laskagombára.
Tökéletesen friss volt, aznap délután szedték, én este főztem meg.
Nem, nem, gyűrűs tuskógombáról van szó. Vizsgázott gombaszakértő szedte...
Pontatlan voltam: a PÖRKÖLTLÉ lett nyúlós, nem a gomba...
Nem, nem lett semmi bajunk...
Közben máshol is érdeklődtem, és lehetséges, amiatt lett ilyen állagú a pörkölt leve, mert nagyon sok víz érte, míg jól megmostam, és fedő alatt pároltam meglehetősen hosszú ideig.
Köszönöm az érdeklődést.
De ha valakinek van további észrevétele, tanács, köszönettel veszem.
Bocs.:
mármint a gombákat érte nagyon sok víz, míg alaposan megmostam....
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!