Vasárnap én főzök van valakinek ötlete, hogy mit is kéne?
Rakottkrumpli
Csilisbab
Lasagne
Valamilyen tészta (diós,mákos,tejfölös-sajtos)
Spagetti
Borsófőzelék tükörtojással
Ennyi jutott eszembe :)
Levesnek egy finom brokkolikrémlevest :)
Desszert: Málnás-fehércsokis muffin vagy almás pite :)
Majd írj hogy mit főzöl :)
- levesnek krémlevest javasolnék: puhára főzöd, leszűröd, teszel bele pár kanál joghurtot, és botmixer (aztán fűszerezés)
- rakott krumpli, v valami - megfőzöd a cuccokat és kiolajozott jénaiban egymásra teszed, tetejére mehet tejföl és reszelt sajt
- palacsinta - elsőre sikerült és barátom imádja
- pizza: [link] (én ma ugyanebből a tésztából sütöttem lángost és életem legfinomabbja lett; mi felét kukorica liszttel helyettesítettük), de vasárnap két serpenyőnyi pizzát készítettünk
- krumplit, hagymát, paprikát (esetleg cukkini, padlizsán karikákra, ha szeretnél) felnegyedeled, kis só, bors nagyobb darabokra vágod a kolbászt/debrecenit. Az egészet beleborítod a kiolajozott jénaiba lefeded és megsütöd (fél óra minimum, nekem még vissza kellett tenni, mert kemény volt a krumpli)
- lecsó
- tészta bármivel (itt csak a képzeleted szab határt, én benézek a hűtőbe, és ami olyan, összevágom, joghurttal v paradicsommal összefőzöm, fűszerezem és kész)
- palacsintának amúgy ezt szoktam: [link]
Kevert süti:
- majdnem 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 sütőpor, 1 tojás, 1 bögre tej (én fele víz), kb. 1 deci olaj (ezen felül mehet bele 2-3 evőkanál fahéj, mák, kakaó, attól függ... én fahéjasan szeretem)
- az egészet összekeverem robotgéppel
- a tepsit kiolajozom, egyenletesen leszórom zsemlemorzsával és beleöntöm a tésztát
- a tetejét megszórom összevágott gyümölccsel (2-3 evőkanál lisztet is szórok rá, így nem süllyed majd az aljára)
- hőlégkeveréses sütőben alul felül módban 170-180 fokon tűpróbáig sütöm - kb. 15-20 perc, de mikor már nem ragad tészta a villára, késre, akkor jó
Csirkeraguleves, májgombócleves, gombaleves,borsóleves- ezek közül fogok én választani vasárnapra.
tepsis hús lesz, amit még szombaton bepácolok a következőképpen: Egy tálkában elkeverek 2 kanál mézet, 3-4 kanál kecsapot, egy kanálnyi mustárt,,sót, borsot, bazsalikomot ( vagy egy kis majorannát)kellemesen pikáns szósz legyen.
két közepes hagymát karikára vágok.én sovány disznóhúsból fogom készíteni, de bármilyen szelethússal finom.
A húsokat megkenem a kencével, és lerakom egy dobozba a karika hagymával rétegezve.Lefedve megy a hőtőbe éjszakázni.
Másnap egy tepsit zsiradékkal kikenek és mindenestől elrendezem benne a húsokat.
szorosan lefedem alufóliával és hústól függően 45-60 percig sütöm.
A hagyma a szósszal eggyé válik és nagyon finom omlós, pikáns lesz a hús.
petrezselymeskrumpli, krumplipüré vagy vagy valamilyen zöldséges rizs lesz mellé a köret.
Desszert jó hideg madártej lesz.
Tudom, hogy nem az volt a kérdés, hogy én mit főzök, de ötletnek szántam a válaszomat :)
Köszönöm az összes éjszakai unatkozónak, hogy a vasárnapra tervezett ebédemet nullára pontozták. Remélem ők közösen a Gundelben fogtak találkozni és ebédelni...
A többiek ötleteit sem díjazták kegyes nyomkodásukkal,pedig mindenki jókat írt.
Akiknek ez az öröm jut csak, hogy éjjel lepontozzák a hasznos válaszokat valami lelki defektusuk lehet,igazán sajnálatra méltóak...
Szórakozzatok jól továbbra is kispajtások, ha nektek ez jelenti a kielégülést.
Csirketortàt
Egy kerek magasfalù jènai tàlat kiraksz szèpen bacon -nel ùgy hogy fèlig minden szelet kilógjon.
Reszelj füstölt sajtot ès sima sajtot,keverd össze a kettöt.
Csirkemellet szeletekre vàgod enyhèn kiklopfolod. ( ne sózd!!! )
Felvert tojàsba forgatod a hùst ès a reszelt sajt keverèkèbe, majd beleteszed a baconnal kibèlelt jènaiba.
Így rakosgatod szèpen egymàs mellè ès egymàsra a hùsokat míg el nem fogy.
Ha kèsz vagy a kilógó bacon szalonnàval betakarod.
180-200 fokos elömelegített sütöbe mehet, èn min 1-1,5 óràt szoktam sütni.
Rizzsel, krumlipürèvel vagy hasàbkrumplival is tàlalhatod. Nèha csinàlok mellè zöldköretet is.
Isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!