Sós, olcsó sütemény vagy jó a ropi, sós tál?















Én is a leveles tésztát ajánlom, abból sok mindent csinálhatsz.
Pont ma sütöttem sótlan-sajtos rudacskákat - elfelejtettem a tojásba sót keverni, és már mind kisült, mikor egyet megkóstoltam és atyaég, mondom. :D Állagra szupi lett meg sok (ha vékonyabbra-nagyobbra nyújtom, még több lett volna, de kissé türelmetlen vagyok), csak hát sóhiányos...





Sós-sajtos-ropogós rudacskák.
30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír, 10 deka reszeltsajt bele a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só (ez lehet több is ízlés szerint )
a zsiradékot apróra vágjuk és elmorzsókáljuk liszttel.
hozzágyúrjuk a többi hozzávalót, és a tésztát fél órát pihentetjük.
Ezután kb 1 centi vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval, kb 1 centis csíkokat vágunk, amiket 5-6 centisekre vágunk.
sütőpapíros tepsibe helyezzük, nem túl közel egymáshoz, mert az ecettől szépen megnőnek.
lekenjük tojással, és megszórjuk tetszés szerinti reszeltsajttal, szezámmal, köménnyel.
előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
ebből a mennyiségből is elég sok lesz (kb 3 közepes tepsi ), de érdemes dupla adagban elkészíteni, mert nagyon sokáig eláll, porhanyós, ropogós marad.
Tényleg nem egy drága valami,és mégiscsak saját készítésű.
nagyon régi, bevált családi recept.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!