Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sós, olcsó sütemény vagy jó a...

Sós, olcsó sütemény vagy jó a ropi, sós tál?

Figyelt kérdés
5-6 főt fogok vendégül látni, szülinap lesz, tortát sütők, illetve kókuszkockát, emellé szeretnék valami sósat, de lehetőleg olcsón. Vegyek esetleg egy ilyen sós rágcsa válogatást? Vagy van valami olcsó sós receptetek? Mert kicsit gáznak érezném, hogy minden mást én csinálok, a sósat meg nem. Köszi a válaszokat, recepteket!

2014. szept. 4. 13:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Vegyél fagyasztott leveles tésztát, kinyújtod vékonyra (2-3mm), lekened tojással, megszórod sóval, sajttal/szezámmaggal, felcsíkozod, megsütöd. Egyszerű, olcsó, gyors.
2014. szept. 4. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Az előző válaszát még azzal kibővíteném, hogy kockákra vágod a levelestésztát megkened mustárral, vagy ketchuppal és gondolatban megfelezed, és az egyik felére csíkokat vágdosol , de úgy, hogy ne vágd el a szélét, kicsit megnyújtod a lukakat, és virslit teszel a vágatla felére, majd ráhajtod a vágottat. majd megkened tojással, megszórod lenmaggal/sajttal. Guszta, finom. Emellé még vegyél viszont ropit, hogy legyen ilyen is-olyan is
2014. szept. 4. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is a leveles tésztát ajánlom, abból sok mindent csinálhatsz.


Pont ma sütöttem sótlan-sajtos rudacskákat - elfelejtettem a tojásba sót keverni, és már mind kisült, mikor egyet megkóstoltam és atyaég, mondom. :D Állagra szupi lett meg sok (ha vékonyabbra-nagyobbra nyújtom, még több lett volna, de kissé türelmetlen vagyok), csak hát sóhiányos...

2014. szept. 4. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Sós-sajtos-ropogós rudacskák.

30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír, 10 deka reszeltsajt bele a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só (ez lehet több is ízlés szerint )

a zsiradékot apróra vágjuk és elmorzsókáljuk liszttel.

hozzágyúrjuk a többi hozzávalót, és a tésztát fél órát pihentetjük.

Ezután kb 1 centi vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval, kb 1 centis csíkokat vágunk, amiket 5-6 centisekre vágunk.

sütőpapíros tepsibe helyezzük, nem túl közel egymáshoz, mert az ecettől szépen megnőnek.

lekenjük tojással, és megszórjuk tetszés szerinti reszeltsajttal, szezámmal, köménnyel.

előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranysárgára sütjük.

ebből a mennyiségből is elég sok lesz (kb 3 közepes tepsi ), de érdemes dupla adagban elkészíteni, mert nagyon sokáig eláll, porhanyós, ropogós marad.

Tényleg nem egy drága valami,és mégiscsak saját készítésű.

nagyon régi, bevált családi recept.

üdv.

2014. szept. 4. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!