Lehet, hogy nagyon nagy hülyeséget kérdezek, de honnan lehet tudni, hogy egy leveshez milyen második illik?
Épp ezért nincs olyan, hogy mi illik és mi nem. Mert nem vagyunk egyformák. Neked illik oda a chilis bab, anyukádnak nem, ennyi. :)
Persze vannak erre hivatalos "szabályok", de - hacsak nem séf vagy, aki étteremben főz, vagy iskolai menüt állít össze - neked nem kell, hogy a saját étkezésedben az mérvadó legyen.
Szerintem azért nem illik a frankfurtihoz a csilisbab, mert a bab és a káposzta is puffaszt(hat).
Amúgy igen, így van, nehéz leveshez könnyű második és fordítva, kivétel talán nyáron, amikor az ember amúgyis valahogy jobban kívánja a könnyebb ételeket. Ha a leves húsos (pl. gulyásleves) akkor utána valami desszertféle másodiknak.
De amúgy tényleg nem vagyunk egyformák, van aki nem tud elképzelni egy ebédet húsleves és sülthús nélkül, úgy más (pl. szívem szerint én is ilyen vagyok) simán meglenne hús nélkül és tömné kétpofára a palacsintát meg a máglyarakást :D
en szakacsno vagyok itt egy pelda:
krumpli leveshez nem illik masodiknak a krumplis etel.. miert? mert ettel mar krumplit elotte eleg volt..
vagy lebbencs leves-masodiknak teszta nem jo: miert? mert elotte volt teszta (ugye nem csak a leves teszta az mas felallas) vagy ha pl eszel egy huslevest utanna szinte johet barmi :) ahhoz tobb minden "illik" de amit akarsz azt eszel:D pl a multkor: krumpli levest csinaltam,aztan pedig paprikás krumplit.. ezt kivántam ezt ettem:D de amugy: leves utan azert jo "konnyed" masodikat enni mert a leves eltelit.. a sok lé,vagy esetleg a sok hus,zoldseg akarmi.. de kinek mi :)
Másrészt: ha a levesen törtpaprika van, akkor a másodikat már nem nagyon szokták szintén törtpaprikásra. Vagy ha a leves rántott leves, akkor nem nagyon szoktak főzelék-félét készíteni, mert ugye az is rántott.
Ha a leves savanyú, akkor sem készítel másodiknak savanyút
Igen, a frankfurti is azért nem passzol a chilisbabbal, mert a leves is szeles és a bab is. Erős passzátszél, vagy szél-show lesz az eredmény. Gyengébb gyomrúaknak pedig puffadás.
Szóval a kérdésedre válaszolva olyan nemigen van, hogy egy leveshez milyen második passzol.
De a fordítottja működik, tehát, hogy adott leveshez néhány második nem passzol, vagy nem ajánlatos valamilyen okból, ilyen létezik, igen. Előző válaszolók is sorolták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!