Sertéscomb szeletekből mit készíthetnék holnap rántott húson kívül?
Én közepes hőfokon szoktam sütni (gázon 5-ös fokozat).Általában 40 perc elég.Időnként ránézek,ha elfogy a víz alatta,akkor egy pohár melegvízzel pótolom.
Lehet,hogy nem tudod,de ha fővő ételt vízzel kell felönteni,akkor csak melegvizzel szabad,mert a hidegvíztől megkeményedhet a hús.Jó étvágyat hozzá.
Szeletelj krumplit, mint ha hasábburgonyát csinálnál, majd belezúdítod egy kiolajozott tepsibe, megsózod, és nyomkodsz rá néhány pötty piros aranyat, és egy fej apróra vágott hagymát keverj hozzá. a hússzeleteket megsózod-borsozod fokhagymázod (fokhagymasóval, vagy tűzdeld meg fokhagymadarabkákkal) teregesd rá a krumplira, fedd le alufóliával, és hagyd sülni fél órát. Vedd le a fóliát, szedd le a húsokat, keverd meg a krumplit, húsok vissza, sülnek tovább. Ha a hús megsült, vedd le és és még süsd tovább a krumplit, amíg már egy picit zizegős lesz, ez még eltarthat egy ideig. Ha ez is megvan, húsok vissza a krumplira, hogy ne legyen semmi hideg. És lehet enni. Esetleg, ha megy a hagyma a családban, akkor még külön serpenyőben, olajon vagy akár zsíron piríts egy kis hagyma - fokhagyma mixet, és azt még rá lehet szedni a húsra, hadd cucogjon :-)
Igazából ebben a kajában krumpli viszi szerintem a pálmát, tehát nem baj, ha kevesebb egy picit a hús, meg jól össze is megy sajnos natúron, de akkor annyival több krumpli kell, és mindenki jóllakik :-)
Jó étvágyat holnapra, akármit is főzz! :-)
Bocs, hogy beledumálok.
Fólia alatt kezd 30-40 percig 190 C-fokon, utána 4-6 percig fólia nélkül.
Jó recept!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!