Milyen tortát süssek?
Sziasztok,a héten lesz a szülinapom,és vinnék be a munkahelyre tortát. Az a baj,hogy nem tudom milyen tortát kéne csinálni,ami OLCSÓ,finom,és nem kell hozzá profi cukrásznak lenni. Csoki és orosz krém kizárva,mert azt nem szeretik...
Előre is köszönöm a válaszokat,recepteket! És kérlek benneteket,hogy valami olcsó,de tényleg ízletes tortákat írjatok!
# 1 - Sacher
nem rossz a tanács! nincs is benne krém.
De nem vetted észre? a csoki nem jó ajánlat.
Szerintem egy túrós is megtenné.
Egy mutatós gyümölcstorta esetleg ? Olcsó, könnyű, általában mindenki szereti.
Ha érdekel szívesen leírom az én receptemet.
Sziasztok!
Köszönöm,hogy írtatok!
A gyümi torta receptjét elkérhetem?
Írom a gyümölcstorta receptjét.
Tészta: 14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, fél deci olaj, fél deci melegvíz, 1 teáskanálnyi sütőpor.
a kt tojésfehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral, olajjal, melegvízzel habosra keverjük, és beletesszük a sütőporos lisztet.
Végül a kemény tojáshabot lazán belekeverjük.
Egy gyümölcstortaformát alaposan kikenünk zsiradékkal és belisztezünk.Közepébe öntjük a tésztamasszát és szépen egyenletesen hagyjuk elterülni.
előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Kb 15 perc, de tűpróbával ellenőrizni kell.
Krém: egy csomag van. pudingot 3-4 ek. cukorral, egy vaniliáscukorral 3 deci tejben sűrűre megfőzünk.
Pár dolog, amit leírok, hogy tényleg jól sikerüljön, illetve én így szoktam.
a kész tésztát a formával egy vizes viledára teszem. egy tálat/lapostányért, amiben majd díszítjük kikenünk egy kis zsiradékkal. ráborítjuk a megsült tésztára és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. a sütőforma lesz felül. ezt beborítjuk jó vizes konyharuhával, és hagyjuk gőzölögni kb 10 percig. közben megütögetjük a tetejét és körbe a szélét is, mondjuk egy kés nyelével.
Utána óvatosan leemeljük a formát.
Ezután készítjük a pudingot és a még melegen a tészta mélyedésébe öntjük, elsimítjuk.
Kirakjuk ízlésesen bármilyen gyümölccsel, pl most nektarinnal , de gyakorlatilag bármilyen gyümölcsöt szépen elrendezhetünk rajta. az őszit és a nektarint vékony szeletekre vágva , körbe legyezőszerűen lehet kirakni.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy tortazselét ( én színtelent használok, így érvényesül a gyümölcs eredeti színe )a rajta lévő előírás szerint elkészítünk, és a torta közepétől kiindulva szépen rákanalazunk.
nagyon hamar dermed, gyorsan kell dolgozni vele.
Hűtőbe vele, és ha hideg, már fogyasztható is.
Másnap is tökéletes, már , ha marad belőle.Aki szereti tejszínhabsprével még dekorálhatja, de csak tálaláskor, mert összeesik hamar.
Jó hosszú leírni, de elkészíteni nagyon könnyű és hamar megvan.
Mindenképpen próbáld ki, mert szeretni fogjátok, és a munkatársaidnak sem lesz kifogása, az biztos:)
Bármilyen sütit is választasz, sok sikert hozzá és nagyon boldog szülinapot kívánok:)
Üdv.
Nagyon aranyos vagy hogy leírtad nagyon szépen köszönöm és a köszöntést is.Holnap lesz a 20.szülinapom,így csak csütörtökre tudom bevinni a tortát,viszont holnap este el kell készítsem. A főnök úr azt kérte valami jó kis joghurt tortát enne. Ilyet már készítettem,úgy hogy neki látok megint. Remélem az is jól fog sikerülni,nem szeretnék leégni a kollegáim és a főnökeim előtt!!!
Még az lenne a kérdésem,hogy a díszítésnél nagyon vékonyra kell vágni a barackot és szépen sorba tenni,de ahol marad ki hely és ráöntöm a zselét,nem fog kijönni ez a tejszines krém,mármint ilyen kis mélyedés volt máskor benne,ami szerintem nagyon csúnya,ezt hogy tudnám elkerülni?
Szia :) Igen a barackot először félbevágod és nagyon vékony szeletkéket vágsz belőle. A mélyedésben elsimítod a pudingot, és körkörösen kirakod a barackkal. nagyon óvatosan egy kicsit bele is nyomhatod.Nem fog kijönni a puding, mert a hideg gyümölcstől már dermedni is fog.Utána mehet rá a zselé. felvágáskor sem buggyan ki, nem kell tőle félned.
Mégegyszer sok sikert és sok boldogságot:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!