Mit főztök ma, vagy a napokban? Kezdők vagytok vagy tapasztaltak?
kezdő vagyok ezért csak egyszerű dolgokkal próbálkozom :D
ebédre citromos rozmaringos csirkemellet sütök, és csinálok hozzá salátát (jégsaláta, koriander, lilahagyma, avokádó, mangó)
este pedig gyümölcslevest
Hát 22 évesen furcsa azt mondani hogy tapasztalt de 13 éves koromtól folyamatba főzök önállóan.
Tegnap-tegnapelött rántott hekk volt sültkrumplival és tartár mártással most meg baconos csirkecombok savanyúkáposztával és tepsis krumplival illetve padlizsánnal. Alap ötlet itt van:
Huha hát extra ötleteitek vannak:) nálunk ma lecsó lesz. Holnapra csirkecombot szeretnék,de nincs ötletem hogyan..
Novemberben kezdtem napi szinten főzni és 21vagyok.
A combhoz: készíts páclét (olaj, mustár, só, bors, rozmaring, esetleg kis méz), egy éjszakára fektesd bele a húst és úgy süsd ki holnap. Időnként locsolgasd meg a páclevével.
Fú. Ma semmit, tegnap levendulás-fahéjas kekszet sütöttem.
Szombaton cukkinis lecsót közösködtünk, vasárnap a párom csinált paradicsomos-oregánós gerslit mellé (azt ettem tegnap reszelt sajttal).
Főzni szerintem csak hétvégén fogunk - hét közben eszünk benn.
Nem mondanám magam tapasztaltnak, a párom a fő konyhás (én inkább sütikkel kísérletezek meg olyannal, ami max. fél óra, vagy sütő aztán elvan).
Jó, értelmes recept alapján bármit megfőzök, csak nem szeretek pepecselni.
A napokban volt
- gorgonzolás-fokhagymás burgonyakrémleves
- grillezett mozzarella sajt rókagombával, rukkolasalátával
- spagetti friss bazsalikommal, oregánóval, parmezánnal
- ricottás-spenótos cannelloni füstölt paradicsommártással
- a maradék rókagombából lepényszerűség borókabogyóval, lilahagymával ízesítve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!