Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tej (és tejszármazék)...

Milyen tej (és tejszármazék) mentes kajákat lehetne csinálni?

Figyelt kérdés

A feleségemet eltiltotta gastroenterologus a tejtermékek fogyasztástól (tej, tejföl, joghurt, vaj, túró, stb.)

Sokmindenhez kell tej és alig találunk olyan receptet, amihez nem kellene tej(származék) :(

2014. júl. 25. 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Pedig van olyan, ezer, főleg most nyáron, zöldségek.

krumpli, rizs húsokkal, zöldség levese, húslevesek...

Jahhh, és még mielőtt ilyeneket sorolnánk, elmondanám, hogy vanak növényi tejek, tejszínek, stb. amivel lehet főzni ilyeneket is....

Én se eszek tejet (laktóz miatt), mégse haltam éhen eddig.

2014. júl. 25. 12:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2014. júl. 25. 12:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha a laktóz a probléma, akkor laktózmentes tej, tejföl, tejszín, stb. mind kapható.

Ha más a gond, akkor kókusztej, szójatej, rizstej, stb.-vel helyettesítheted.

2014. júl. 25. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Én 3 éve főzök ezen a módon, mert a fiam tej- és tojásallergiás.

Szinte bármit meg lehet főzni tejtermék nélkül. Szójatermékekből mindenféle van, de én ezeket nem használom, mert könnyen kialakul rá az allergia.

Én rizstejszínt és kókusztejszínt használok mindenhez, jobb ízűnek találjuk vele az ételt, mint rizstejjel.

Figyelnetek kell minden termékre, mert pl. ételízesítőkben, felvágottakban, pékárukban, fagyasztott zöldségkeverékekben (!!) is lehet tejszármazék. Olyanokra is figyelnetek kell, hogy citopánpor, kazein, E270-279.

Ha bármilyen kérdésetek van, nyugodtan írj privát üzenetet.

Nagyon hamar bele fogtok jönni, 1-2 hónap múlva már fel teljesen természetes lesz. Az a lényeg, hogy ki kell tapasztalnotok, a ti ízléseteknek mi a legmegfelelőbb. Nálunk már a nagyszülők is úgy sütik a kalácsokat, süteményeket rizstejszínnel (és nálunk tojás nélkül), mintha világ életükben ezt használták volna!

2014. júl. 26. 09:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2014. júl. 28. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!