Hogyan kell kifőzés után kivenni a befőttes üvegeket a forró vízből?
Jót kacagtam a "forró vízben ki kell hűlniük az üvegeknek" tanácson. Eddig ezt csak sonkával kapcsolatban hallottam, és ott van is értelme a dolognak. Itt értelmetlen. Az üveg a kivételtől nem fog elcsattanni, és a kihűlő víztől sem lesz tisztább és sterilebb, sőt...
A forró vízből egy vagy két nagyméretű fakanállal is ki lehet szedni a befőttesüvegeket.
Minden befőzés azon múlik, hogy sikerül-e a végtermékben megakadályozni elsősorban a penészgombák (de általában a mikroorganizmusok) elszaporodását.
Én makulátlan üveget és tökéletesen záródó (általában újra cserélt) zárófedelet használok. Vagy nedves dunsztban tartom 30 percig (90 fokon) a lekvárokat befőtteket, vagy ha szárazdunsztba teszem, akkor a lekvár üvegbe töltése után még a fedél rátétele előtt egy mikrohullámú sütőben visszamelegítem forrásig, és úgy tekerem rá a kupakot és teszem a dunyhába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!