Van arra külön szó, hogy valamit felmelegítünk, de nem forralunk fel?
Figyelt kérdés
2014. júl. 4. 22:21
3/9 A kérdező kommentje:
Hmm oké,csak mert angolban van rá szó és a magyar megfelelőjét keresem.
2014. júl. 4. 22:42
4/9 A kérdező kommentje:
Abálás ?
2014. júl. 4. 22:49
7/9 anonim válasza:
Az átlagos napi szóhasználatban szerintem is a "melegítés" kifejezés terjedt e legjobban.
Ez kifejezi önmagában is, hogy az ételt csak melegítjük, de nem forraljuk fel.
8/9 anonim válasza:
Csokoládénál ez a szó a temperálás.
9/9 anonim válasza:
A tenperálás nem csak a melegítés, hanem az azt követő hűtés is. A zemperálást nem azért csinálod mogy meleg legyen, hanem hogy az olvadáspontját beállítsd. A hőkezelés pedig egy tartósítási, sterilizálási golyamat. Ha valamiről nem tudsz, akkor ne írkáld ide a hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!