Meddig főzzem a levest?
Figyelt kérdés
Kb három órája fő a húslevesem.
(csirke)
Meddig főzzem még? Nagyon kis lángon csinálom.
Répa is kemény még. Mit rontottam el?
Első húslevesem.
2014. jún. 22. 15:37
1/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lehet hogy túl kicsi a láng. Anyósoméknál olyan kicsi a gáz fűtőértéke hogy mindent kétszer annyi ideig kell főzni mint nálunk. A levesnek bugyognia kell, tehát forrjon, de épphogy csak, különben habos lesz meg zavaros. De általában ha kihűl, akkor ez elmúlik, legrosszabb esetben leszűrheted. Csirke, répa kb egy óra alatt meg kellene hogy főjön. Ehhez egy bizonyos hőmérsékletre fel kell melegednie, tehát ha nem elég meleg akkor hiába főzöd 3x annyi ideig, nem fog megfőni.
2/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Biztos, hogy csirke? Nem tyúk? Mert a csirkének ennyi idő alatt már atomjaira kellett volna esnie. Fő rendesen? Nem lehet, hogy nem elég meleg?
3/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Annak már rég készen kellene lenni , ennyi idő alatt még a marhahúsleves is elkészül.
a nagyon kis lánggal lehet a baj, szerintem. a lassú tűz azért nem azt jelenti, hogy ne forrdogáljon gyöngyözve a leves.
A csirke ennyi idő alatt szét is főhet. Szóval nem értem.
ha tudom, szedd ki a húsokat, mert cafatok lesznek belőle, ha még nem azok...
ha a zöldségek szerinted kemények még, akkor főzd még egy kicsit, ha megpuhultak szűrd le a levest.
4/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sárgarépával már én is jártam úgy, hogy nem főtt meg. Nem tudom milyen fajta lehetett.
5/5 A kérdező kommentje:
Rá fél órára levettem jó lett minden :)
Valószínű, hogy túl kicsi volt a láng.
2014. jún. 23. 09:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!