Tuđnátok mondani linkelni mikróban süthető, de látványos és ízletes sütit?
Holnap reggel megyek haza a kollégiumból, és szeretném valami saját készítésű dologgal meglepni a szüleimet. Este tudnék nekilátni a dolognak, viszont akkor már nem fogok tudni tepsit kölcsönözni. Ellenben van egy mikró a szobámban, és szerencsére most egyedül vagyok ott.
Fontos lenne, hogy valami látványos dolog legyen, pl. ne sima kockás kelttésztás süti, pogácsa, vagy ilyesmi, hanem ami különlegességként hat és gusztusos.
És persze fontos az is, hogy jó, koncentrált íze is legyen, ne csak külalakra legyen jó.
Kb. 16-17 órám lenne a dologra - a vásárlást is beleértve -, tehát olyan receptre lenne szükségem, ami ez idő alatt biztosan összedobható. Szóval olyan dolgok, amiket előtte hűtőben több óráig kell állni hagyni, vagy keleszteni, sajnos szintén nem jók, erre nem lesz időm (példának ilyen a túrógombóc (mármint ami nem jó)).
Még esetleg az is számottevő, hogy 30 fokot kibírjon, ne legyen nagyon romlandó. Illetve örülnék, ha almás dolog lenne, de ez már nem lényeges.
Tud valaki ezekre a megkötésekre receptet? Tudom, kissé kihívás a dolog, de hátha van valaki olyan ügyes szakács köztetek, hogy tud ilyet.
Legjobb lenne egy tapasztalat alapján ajánlott recept (tehát amit az illető már elkészített és megevett).
Előre is nagyon köszönném a gyors válaszokat! :D (csak legyen pár ;])
Sziasztok ismét!
Elsőként megköszönném a plusz újbóli receptet, bár most már időm nem hiszem hogy lesz az elkészítéséhez (meg már tárolóedényem se biztos).
Másodikként viszont : A Shrek-szelet már azt hiszem bevált (legalábbis nekem).
A közeljövőben már fejben tervezek belőle egy "egyszerűsített" verziót, ezt pedig nem a gyorsaság vagy a könnyebség kedvéért : ugyanis amikor először megkóstoltam a nyers tésztát...... háááát..... mind a tíz ujjamat háromszor végignyaltam. Valami isteni.... egyszerű, de isteni íze volt. Nem igazán tudom, hogy mi tette : először úgy gyanítottam, hogy a jó minőségű darált keksz, de most úgy sejtem, hogy inkább az, hogy joghurtos ízesítésű margarint használtam (most éppen az volt a boltban).
Aztán a kakaópor, meg az aromák kicsit elvitték az ízvilágát más irányba..... azért is próbálnék majd egy verziót később, amiben csak a legalapabb dolgok vannak benne.
Egyáltalán nem azt mondom, hogy elrontották/elrontottam, egy intenzívebb ízvilágot adtak a dolognak..... csak egy kicsit más lett, mint az elején, és lehet, hogy aromák/kakaó nélkül nekem jobban bejönne. De simán el tudom képzelni, hogy másnak meg az "összetettebb" verzió ízlene jobban.
Kombináltam is egy kicsit a színekkel.... ;) Persze kicsit aztán elszámoltam a dolgokat emiatt, és hogy normális átlaga legyen a dolognak, "kénytelen" voltam dupla adagot csinálni... nomeg az ételszínezékek és aromák miatt eléggé érződik benne egy kis alkohol, emiatt nekem kóstoláskor egy pillanatra enyhén csípős érzetet is kelt. De szerencsére ez sem ront a dolgon - SZERINTEM legalábbis -, pont hogy egy érdekes ízvilágot ad.
Plusz az apukám szeret az alkoholos dolgok felé "kikacsingatni", úgyhogy el tudom képzelni, hogy Ő értékelni fogja a dolgot.
Na, ideje is lesz megnézni a hűtőben, hogy már felvették-e a kellő állagot.
Köszönök minden eddigi kommentet/jótanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!