1 főre számolva mennyi kb. a napi/heti/havi kajapénz a családotokban? Mire mennyit szántok?
Egy főre nem számoltam még ki soha.
Ketten vagyunk : élelmiszere havi szinten: 40000-60000ft.
Van amikor ez jóvval kevesebb ez attól is függ ,hogy milyen termékekhez jutunk akciósan pl hús mert abból lehet,hogy ha olyan akkor 4-5kg is veszek.(fagyasztóba kerül kis adagokba). Háztarási dolgok piperre egyéb ez negyed évente. 15000-20000ft.
Ezen kivül mindkettőnknek az éves horgász tagsága 48000ft ezért persze a kifogott halakat elhozhatjuk már nem fizetünk érte.( tó szabályzata szerinti mennyiséget)
Hétköznap itthon főzök általában 2 napra. Étteremben ,ritkán megyünk rendelni sem sürün szoktunk kaját.
Sok mindent teszek el:lekvárokat,szörpöket,savanyúságokat,befötteket, télire.
Napi 1200-1600. Egyedül vagyok, így drágább, mint családban, mert nem kifizetődő főzni, sütni. Egy főre a sütés, főzés, mosogatás rezsije is magasabb.
És ha valamit nem kívánok, rám romlik, ki kell dobni.
Márpedig én szoktam számolni a főzés költségét is, elhanyagolható az alapanyagok ára mellett. Egyedül annyiban lenne jobb, hogy lazán tudnék 2-3 napra főzni, ketten ez már necces, a bográcsunk is csak 8 literes, 2 nap még csak-csak megy, de több nem. Hja, a zöldségevés már csak ilyen.
Amúgy az első voltam. Alapanyagokat veszünk és magunk főzünk-sütünk, napi néhányszor. Mivel a reggelit, a vacsorát, a nassokat is el kell készíteni... Főleg régebben sok pici étel készült, nagyon sokszor amúgyis külön készítjük a saját ételünket, inkább csak a főétel közös, de ahhoz is ritkán esszük ugyanazt. Nem számottevő. Bár bizonyára lehet úgy is csinálni, hogy az legyen. Nem tudom, nekem az a 7 forint a kis sütimhez vagy 30 forint a 2 napi kenyérfélénkhez s a többi efféle totál elhanyagolható a napi ezer forint alapanyagár mellett. Az egész villanyköltségünk sem rúghat labdába az ételköltség mellett, pedig minden villannyal megy, 2 rengeteget használt számítógép is van...
Kb. 60.000-ből eszünk ketten egy hónapban + 10-12.000 céges kajapénz - tehát amit a munkahelyen vagy ebdszünetben étteremben vett ételekre szánunk (ez nem mindig megy el).
Szóval fejenként napi 1.000 ft, plusz havi 10-12.000/fő még amit mellé átlagosan elköltünk.
30-35 ezer fejenként (3fő)
Itthon főzünk, ebben benne van, hogy 1 fő a munkahelyen eszik.
Egyedul vagyok, napi 3000 ft. Nem gyakran fozok magamra, viszont rettentoen odafigyelek a taplalkozasomra, kizárólag reform élelmiszereket fogyasztok, ami egy kicsit mindig dragabb, mint a 'sima' , es hat sok kicsi sokra megy. De nem banom, sajat magamon nem sporolok, inkabb koltok erre, mint majd vernyomascsokkentore es egyeb gyogyszerekre, cigire vagy piara.
Hiaba fognak lepontozni, akkor is vallalom. Nem vagyok allergiás, nincs gond a laborommal, evente atlag egyszer vagyok beteg, mikor hirtelen hul a levego, akkor elkap a natha 2-3 napig. Ennyi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!