Tapasztalatok szilikonos muffin sütőformával kapcsolatban?
Nekem jelenleg hagyományos van és papírformákkal használom.
A szilikonosba nem ragad bele papír nélkül sem? Ki se kell kenni?
Tojást lehet benne sütni?
Köszönöm, akkor lehet, hogy áttérek a szilikonosra.
A tojást ügy érettem, hogy szoktam tojást vagy bacon-ös tojást sütni muffin formában.
Köszönöm!
Szilikonosnál is kell vizet tölteni az üresen maradó helyekre, ha nem töltöm meg mindegyiket?
szilikonosba nem kell víz az üresen hagyott mélyedésekbe, én soha nem teszek bele - bár én eleve jobban szeretem a különálló formákat, azokat tudom igény szerint variálni - mind mennyiségben, mind formákban -, és nagy előnyük még, hogy nem maszatolja össze őket az ember a tészta betöltögetésekor, ami aztán nem sül rá, és nem hagy eltávolíthatatlan barna égésnyomokat a szép, színes formákon...
volt pl., hogy már felszabdaltam 12 db-os egybefüggő szilikonformát egyes, különálló darabokra, mert kettő nem fért be a sütőbe egyszerre belőle, egy tepsi viszont nem volt elegendő a tésztamennyiséghez (pont másfél kellett volna), és így olyan különleges formájú különálló muffinformácskáim is lettek, amiket nem árulnak amúgy, csak egybefüggő formában (csak sniccerrel simán, egyenesen elvágdostam őket, így kis négyszögletes peremük is maradt, amitől stabilak maradtak, és kezelni is könnyebb őket a tészta betöltésekor)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!