Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig tart idén az eperszezon?

Meddig tart idén az eperszezon?

Figyelt kérdés
Szerintetek 1-2 hét múlva lehet még kapni? Eperdzsemet szeretnék csinálni, de az a helyzet, hogy jelenleg nem állok túl jól anyagilag, és csak akkor tudnám megengedni magamnak. A válaszokat előre is köszönöm.
2014. máj. 25. 10:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
hát, remélem, lesz még jövő héten vagy később is, mert én tegnap akartam venni, de őszintén szólva otthagytam a piacon, mert ennyiért adjanak érettet. Olyan semmilyen volt, ezresért kilóját meg nem veszem meg így.
2014. máj. 25. 11:07
 2/12 A kérdező kommentje:
nálunk 600 ft kilója, de elég éretlenek voltak még, és én kb 10 kilót szeretnék befőzni. nem olcsó mulatság, de a család imádja. :)
2014. máj. 25. 11:14
 3/12 anonim ***** válasza:

En egyre inkabb csalodok a magyar termekekben (nem csak az eperben, de most abban is), a piacon is.:(

Mult heten elmentem viszont ilyen szedd-magad eperszuretelo helyre, ott nagyon finomakat egy nagyokat talaltam. Nem keszitek belole lekvart, sem befottet vagy barmit, mert magaban szeretjuk a legjobban, illetve turmixban, turohabban vagy kremlevesben.

Piacon en mar nem kiserletezem, ezek utan marad kulfoldi (megjegyzem, iden a sokkal finomabbak voltak a kulfoldiek, ez eleg szomoru:()

2014. máj. 25. 11:17
 4/12 anonim ***** válasza:
akkor ott legalább olcsó, nálunk a piacon 1000 alatt nem volt (ami azért fura, mert egy hete 600-800 volt kilója, szép is volt, csak időm nem volt akkor befőzni, ezért nem vettem akkor)
2014. máj. 25. 11:17
 5/12 anonim ***** válasza:
Lassan elmúlik. Azért drága, és azért szedik le nem egész éretten, mert a sok esőtől a tövön megrohad. Nekem is sok rohadt lett.
2014. máj. 25. 11:28
 6/12 anonim ***** válasza:
2 hét múlva remélem még lesz. Voltunk szedni, de még nem voltak elég érettek. Sok cukor kellene hozzá. Itt van a link, ahol látható, hogy hol vannak szedd magad eperföldek: erdbeerland.hu
2014. máj. 25. 11:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Mi is voltunk szedni ma, nagyon sokan voltak, 430ft/kg de 10 kg felett csak 380Ft/kg, úgy hogy szerintem megéri nagyon.
2014. máj. 25. 12:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Nálunk a zöldségesben még mindig 1200 kilója.

Ma voltam a piacon, ott 800, de az is igaz, hogy csak fele annyira szép és érett, mint a zöldségesnél. Tehát a 800-ra is azt mondtam, hogy azért a minőségért sokallom.

Egyébként az eper mindig nagyon időjárás-függő. Ha bejön 3-4 napos eső + megmarad ez a meleg hozzá, akkor az egész berohad. Ha pedig továbbra is eső nélkül, de ez a meleg, akkor viszont kiég a földből. Nagyon sokáig halogatni, aki télire be akar spájzolni, nem halogathatja!

Ugyanezt lehet mondani a borsóra is, ki kell fogni-számolni, mi az a pénz, ami már minimálisan is vállalható, hogy érte adjunk, és ha kicsit szűkösben is, de elrakni belőle télire. És ha majd még lesz belőle bőven, és olcsón, lehet hozzá elrakni pluszban is. Legalábbis én a borsóval így szoktam!

2014. máj. 25. 12:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom, piacon hogy van, én már nem veszek epret sose, csak csalódást okoz. Van saját eprünk (sajna jóval kevesebb, mint amit meg tudnánk enni rögtön), az 2 napja kezdett teremni (április elsején volt rajta az első virág, elég lassan csinálta :D) és jópár hétig fog tartani.
2014. máj. 25. 15:50
 10/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a zöldséges olcsóbb, mint a piac... viszont ha azt nézem, hogy a legközelebbi szedd magad útiktg-ban kb 8ezer, nekem már nem éri meg.
2014. máj. 25. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!