Meddig tart idén az eperszezon?
En egyre inkabb csalodok a magyar termekekben (nem csak az eperben, de most abban is), a piacon is.:(
Mult heten elmentem viszont ilyen szedd-magad eperszuretelo helyre, ott nagyon finomakat egy nagyokat talaltam. Nem keszitek belole lekvart, sem befottet vagy barmit, mert magaban szeretjuk a legjobban, illetve turmixban, turohabban vagy kremlevesben.
Piacon en mar nem kiserletezem, ezek utan marad kulfoldi (megjegyzem, iden a sokkal finomabbak voltak a kulfoldiek, ez eleg szomoru:()
Nálunk a zöldségesben még mindig 1200 kilója.
Ma voltam a piacon, ott 800, de az is igaz, hogy csak fele annyira szép és érett, mint a zöldségesnél. Tehát a 800-ra is azt mondtam, hogy azért a minőségért sokallom.
Egyébként az eper mindig nagyon időjárás-függő. Ha bejön 3-4 napos eső + megmarad ez a meleg hozzá, akkor az egész berohad. Ha pedig továbbra is eső nélkül, de ez a meleg, akkor viszont kiég a földből. Nagyon sokáig halogatni, aki télire be akar spájzolni, nem halogathatja!
Ugyanezt lehet mondani a borsóra is, ki kell fogni-számolni, mi az a pénz, ami már minimálisan is vállalható, hogy érte adjunk, és ha kicsit szűkösben is, de elrakni belőle télire. És ha majd még lesz belőle bőven, és olcsón, lehet hozzá elrakni pluszban is. Legalábbis én a borsóval így szoktam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!