Menzára való befizetés helyett úgy döntöttem, hogy inkább főzök magamnak, jó ételötletek?
Egyetemista vagyok, és az a helyzet, hogy eddig ilyen-olyan menzán ettem menüt. 700-800-900 forintért. Ami havonta azért megterhelő. Arra gondoltam, hogy inkább 2 naponta főzök valamit. Nem nagy a tápigényem. 48 kiló vagyok, 170 cm, lány. Nem sportolok. Van valami ételötletetek, ami anyagilag nem vészes, de azért nem is egészségtelen?
Köszönöm a válaszaitokat.
12-sel egyetértek, én is ugyanígy csinálom.
Néhány egyszerű és gyors kajatipp: zöldborsófőzelék tükörtojással, zöldbabfőzelék sült virslivel, spenót főtt tojással, tojáspörkölt, resztelt már főtt krumplival, krumplis tészta, sajtos tészta, túrós tészta, tarhonyáshús, pásztor tarhonya, tojásos rizs, borsópörkölt tésztával, csirkepörkölt nokedlivel, nudli, kakaós vagy lekváros gombóc, almaszósz vagy meggyszósz bundáskenyérrel, lencsefőzelék virslipörkölttel.
Na és természetesen a levesek...
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Igen, jobban belegondolva nyilván olcsóbban kijön az ember, de lehet, hogy monoton lesz az ételkínálat:D Vagyis tételezzük fel, hogy főzök spagettit. Csak mivel nem eszem sokat, abból meg nyilván nem lehet 1 tányérnyit főzni, ezért 3 napig enném azt minimum, mivel sajnos fagyasztó része nincs a hűtőszekrénynek. A resztelt máj az nagyon jó ötlet:D Azt akár egy hétig is el tudnám enni:D
Mondjuk spagettit azt pont tudsz. Veszel egy szoszt, 20 deka hust, es a csomag spagettinek csak a negyedet fozod meg. Ha eleszed masnap is, akkor 40 deka hust es a spagetti felet. Nem olyan bonyolult.
Huslevest vagy porkoltoket nem tudsz csinalni egy napra. De barmilyen sult hus, parolt fott grillezettet igen.
Nalam egyebkent a girosz megy nagyon. Radasul ha a giroszhoz megcsinalod a hust, masnap csinalsz hozza rizsea vagy parolt zoldseges koretet. De h tovabb ne menjunk, olaj hagyma rizs es tonhalkonzerv, kb 10 perces mutatvany. A fozes nem egy nagy ordongosseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!