Túl sok vizet öntöttem a pacal pörkölt alá. Mit tegyek?
Pacalpörköltet főztem délre, de véletlen meg borult vizes kancsó. A pörkölt most pillanatnyilag leves. A hús jól meg főtt, és a pacal is, de teljesen víz ízű az egész. A tovább főzöm, egy fél órával, akkor szét fő minden. Ezt el szeretném kerülni, mert akkor megint nem olyan jó.
Van esetleg valami ötlet?
Köszönöm a válaszokat!
Szürd le a levét (mert a pacalt nem jó tovább fözni) és forrald addig nagy lángon, amíg megint besürüsödik, így olyen lesz, mintha nem is történt volna a vízzel a baleset.
Liszttel meg hasonlókkal nem szabad, mert attól csak a jelenlegi "levesböl" "fözelék" lesz és nem pörkölt!
Merd le a fölösleges vízet ,és pár jól forrald össze.
+ füszerezd még.
Ja és amikor a leve már elég sürü, akkor tedd vissza a pacalt és kicsit melegítsd össze.
Sok sikert!
Szedd ki pacalt szűrőkanállal. a levet tedd félre. csinálj egy másik, jó pörköltalapot (nem tart semeddig )és a léből apránként adagolva az elfőzött, zsírjára visszasütött hagymás/paprikás alaphoz adagolj, míg kellően sűrű szaftot nem kapsz.
de most már vigyázz, ne legyen híg, hanem egy testes pörköltszaft.Ebbe visszateszed a pacalt , összeforralod és tálalható is lesz.
Igen sikerült :)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.
A következő módon csináltam:
Estére be tettem a hűtőbe. Reggel fel a gáztűzhelyre. A víz és a zsír nagy része ki olvadt, de még a sűrűje egyben volt. A sűrűjét ki szedtem. Csináltam másik alapot. Raktam bele sok fokhagymát (attól jól sűrűsödik). Aztán össze öntöttem az új alapot a régi levével. Mikor be sűrűsödött, vissza raktam a pacalt és a húst.
Nagyon finom lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!