Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Száraz kakaós csiga ellen...

Száraz kakaós csiga ellen megoldás?

Figyelt kérdés

Akárhányszor csinálok kakaós csigát, kiszárad, amikor meg pizzás csigát sütök ugyanabból a tésztából, akkor teljesen puha és isteni finom lesz. Ez mitől lehet?

Tejjel is hiába locsolom közbe, nem megoldás.. :/



2014. máj. 1. 13:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit teszel bele? Sima kakaóport?

A tölteléket kell felturbózni, különben a tejtől nem lesz puhább. Én csokisziruppal keverem össze a kakaóport, hogy sűrűbb legyen és azt teszem bele, a tészta ettől kicsit megszívja magát. De az is jó, ha a kakaóport tejjel kikevered.

2014. máj. 1. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor kikeverem tejjel a kakaóport.

Anyukámtól van a recept, ő csak simán megszórja kakaó s cukor keverékével, s szuper finom/ puha lesz. Ezért csodálkozom,h nekem miért nem jön össze, mikor neki mondom ő csak mosolyog.

2014. máj. 1. 14:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A cukros kakaós megoldás jó. de mielött feltekered a csigákat a kinyujtott tésztát kend meg olvasztott vajjal.

Szórd rá a kakaót ,és tekerd fel.

A vaj nem engedi ,majd kiszáradni a tésztát./ a nagyimtol tanultam ha így csinálom még másnap is puha marad./

2014. máj. 1. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A vajjal lekenést szeretem volna javasolni én is.

a pizzás csiga azért ,marad puha mert a pizza szósz pont annyi nedveséget enged ki sütés közben ami elég ahoz,hogy ne száradjon ki.

2014. máj. 1. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Sima étolajjal szoktam, lehet picit többet kéne kennem?
2014. máj. 1. 18:40
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
oljal nem szabad megkenni. azért mert olaj ebben az esetben amikor feltekerd a tésztát ,úgyan úgy viselkedik mint amikor pl a tepsit kened ki valamilyen tésztának sülés közben kérgesedik az alja ezt történik most a tészta belsejében. Az olaj száritja a tésztát.(mert nincs elég zsír tartalma ) a vaj ,sokkal több zsírt tartalmaz ezért ,nem szárad ki belüröl a tészta. vaj ,és ráma alkalmas erre a célra.
2014. máj. 1. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Vagy olvasztott vajjal kell megkenni és arra szórod a cukros kakaót, utána a tepsiben keleszted még legalább fél órát, vagy én szoktam úgy is, hogy kikeverek Flóra margarint jó sok kakaóval és kevés cukorral, beteszem a hűtőbe míg kell a tészta és utána ezzel kenem meg jó vastagon, feltekerem és éeles késsel felvágom, így is nagyon finom lesz, lényeg, hogy feltekerés és felvágás után hagyd meleg helyen egy ideig új megkelni a tésztát.
2014. máj. 2. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!