Milyen praktikák vannak arra, hogy az alsó és felső csirkecomb ne maradjon nyers amikor kirántom?
Én először megfőzöm sós vizben,aztán panirozom és sütöm.
Undoritó ha nyersen marad,egyszer ettem majdnem olyat,kivül puha,megsült,belül folyós véres,elment az étvágyam.
Meg ne főzd, mert akkor kifőzöd belőle azt a kevés ízt is, ami a bolti csirkében van.
Vagy csontozd ki, vagy vágd fel a húst a csontig. De a bolti csirke csontjánál mindig kissé véres marad.
Amikor a kezedbe veszed, lazítsd fel a bőrét, akár alsó, akár felsőcomb. A bőr alatt szúrj be darabonként legalább három helyen egy hegyes késsel csontig.utána finoman sózd a bőr alatt is, majd kívülről is.
Így a bőr meg nem sértve szépen körbefogja a húst, de alatta észrevétlen kifolyik a csont melletti véres lé is, anélkül, hogy a paníron ez látszódna.
én az első megfordítás után fedő alatt, kisebb lángon sütöm, így biztos vagyok benne, hogy átsül csontig.
utána fedő nélkül lehet egy kívánt színt adni a rántott csirkecombnak.
Némi türelem valóban kell hozzá, de megéri nem kapkodni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!