Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tudnék mézeskalács szerű...

Hogy tudnék mézeskalács szerű sütit sütni, ami nem mézeskalács ízű, hanem kakaós mondjuk?

Figyelt kérdés
Szerettem volna mézeskalácsot sütni, olyan formával kiszúróst, de nem volt mézeskal. fűszerkeverék már sehol, fűszereim meg nincsenek nagyon itthon ami kéne bele, gondoltam csinálok valami kakaósat az hasonló színű, lehetne? Mondjuk linzertésztából? Mondjuk nem is szeretem a mézeskalácsot, csak olyan szép.
2009. dec. 22. 07:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Sztem csináld meg a mézeskalácstésztát csak a fűszerkeverék helyett főzős kakaót tegyél bele!
2009. dec. 22. 13:03
 2/2 anonim ***** válasza:

Mézeskalács fűszerkeverék nélkül is lehet mézeskalácsot sütni. A lényeg az őrölt szegfűszeg, gyömbér vagy szerecsendió. Akkor ugye a méz alap, meg a citromhéj is kiemeli az ízeket.

Linzertésztából szerintem lehet valami kakaós kiszúrósat is csinálni.

Vagy sima linzert és csokiba mártani.

2009. dec. 22. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!