Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért csusza, a csusza?

Miért csusza, a csusza?

Figyelt kérdés

pl:túrós csuszára gondolok!

Hogy honnan ered a "csusza" szó?


2014. ápr. 16. 22:12
 1/3 anonim ***** válasza:

A torkod lágy kötőszövetes részei egy rövid távú reguláris lendulumként tudnak szolgálni a fehérje alapú nagy viszkozitású, de folyós állagú anyagoknak. A túrónál pedig pont a tejzsír jó csúszási anyagnak tud szolgálni a soron következő túródaraboknak, és a gördülési súrlódásuk nagyon alacsony tud maradni, kb. 1 ezrelék alatt, így a nyeléshez használt izmokat is kevésbé kell használnod.

Parasztiasan mondva, a tésztás túródarabok, a fedett csúszda analógiájába képzelve a csúszóanyag miatt jó csúszási lendülettel rendelkeznek, innen ered a csusza megnevezés.

2014. ápr. 16. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Régebben zsíron futtatták a főtt tésztát, amitől sikamlós, csúszós lett, és nem ragadt össze :)
2014. ápr. 17. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
A csúszik szóból képzett szó.
2014. ápr. 17. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!