Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell tojásos főzött...

Hogy kell tojásos főzött krémet készíteni ezekből az alapanyagokból? Mit mivel és hogyan?

Figyelt kérdés

6 tojássárgája

3 ek liszt

3 dl tej

4 cs vaníliás cukor

20 dkg porcukor

25 dkg margarin

A recept csak a mennyiségeket adja meg, és azt, hogy tojásos főzött krémet kell belőle készíteni, de leírás nincs hozzá.

2014. ápr. 16. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
A tojássárgáját és kikeverném(fehéredésig) a porcukorral, a vaniliás-cukorral, utána keverném bele a margarint, mikor habos, jöhet a liszt apránként, és a tej.És mindenképpen lassú tűzön.Főzném, ha minden be van keverve.
2014. ápr. 16. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Felteszed a tejet melegedni, közben kikevered a porcukrot a tojás sárgájával, hozzáadod a lisztet is, jól elkevered és a meleg tejböl apránként hozzáadsz és elkevered, utána tűzhelyen még kicsit kevergeted, a vajat én a végén adném hozzá, amikor már levettem a tűzről.
2014. ápr. 16. 13:34
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Főzött krém:

A főzött krémet pudinggal szoktam elkészíteni,de van aki lisztes megoldást választja.

Az ízlés szerinti pudingot 3 dl tejjel és 3-5 evőkanál cukorral elkeverjük és lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Kihűtjük és 20 dkg margarinnal habosra keverjük.

Ízlés szerint ízesítjük.

Read more: [link]

2014. ápr. 16. 13:47
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Alap vajkrém egész tojással[szerkesztés]

Hozzávalók:

23 dkg vaj,

23 dkg porcukor,

0,5 dkg vaníliás cukor,

2 egész tojás,

1 cl víz.

A vajat a cukor egyharmadával kikeverjük, a tojást a cukor kétharmadával és a vízzel gőz fölött felverjük. Addig verjük, amíg kihűl. A felvert tojást hidegen hozzákeverjük a vajhoz.

2014. ápr. 16. 13:49
 5/5 anonim válasza:
Szegény... Remélem azóta már meglett a tuti recept. 🙂 Nem értem miért ír valaki választ akinek lövése sincs a dologról.....
2019. júl. 2. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!