Hogy kell tojásos főzött krémet készíteni ezekből az alapanyagokból? Mit mivel és hogyan?
6 tojássárgája
3 ek liszt
3 dl tej
4 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
A recept csak a mennyiségeket adja meg, és azt, hogy tojásos főzött krémet kell belőle készíteni, de leírás nincs hozzá.
Főzött krém:
A főzött krémet pudinggal szoktam elkészíteni,de van aki lisztes megoldást választja.
Az ízlés szerinti pudingot 3 dl tejjel és 3-5 evőkanál cukorral elkeverjük és lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Kihűtjük és 20 dkg margarinnal habosra keverjük.
Ízlés szerint ízesítjük.
Read more: [link]
Alap vajkrém egész tojással[szerkesztés]
Hozzávalók:
23 dkg vaj,
23 dkg porcukor,
0,5 dkg vaníliás cukor,
2 egész tojás,
1 cl víz.
A vajat a cukor egyharmadával kikeverjük, a tojást a cukor kétharmadával és a vízzel gőz fölött felverjük. Addig verjük, amíg kihűl. A felvert tojást hidegen hozzákeverjük a vajhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!