Mit föztök husvétkor?
Húsvéti tál: retek, saláta, újhagyma, tojás, hagyományos sonka.
Majonézes saláta őzgerincben. Fasírt golyók.
Mézes krémes, keksztekercs.
Főzni még nem tudom mit főzök,de elképzelésem már van.
Sütinek több féle rétes és sajtos pogácsa.Valami krémesen is gondolkodtam,de még nem jutottam semmire...Ha van valakinek jó ötlete,azt megköszönném.:-)
Soha nem az 'unnepi eloirasnak' megfelelo etelt fozok, sem karacsonykor, sem most. Amit kitalalunk eppen. Viszont vendegeink lesznek, ezert rendeltem kaszinotojast, mindenfele sonkas falatokat es husveti partyszendvicseket korozottel, tormakremmel, tojaskremmel.
A sutiket en sutom: repatorta daralt dioval es mascarpone bevonattal es kardinalis. (Ez utobbi miatt izgulok kicsit, remelem jol sikerul;)).
Utolsó, amit kitaláltál, azért mégiscsak a konvencionális szokások felé hajlik...Még a répatorta is stílszerű, de tetszik a praktikus felfogásod XD.
Az én főztöm is eltér a szokásostól, de mivel vadnyúlból lesz vadas, mégiscsak van húsvéti feelingje.
A húsleves fácánból lesz, de azért a fagyasztóban nem volt képes nekem húsvétra fácántojásokat tojni XD)
Le is verem a derekát és tyúktojással, valamint kövérebb főtt sonkával együtt a húsából finom pástétom lesz.
Hozzánk jönnek vendégek 6 felnött 4 gyerek.
sonka ,házi sütésű kalács , tojás torma friss zöldségek. : vasárnap reggelire.
Attán lesz még: egyben sült töltött tarja ,bárány sült ,majonézes saláta ,tabulleh a bárányhoz ,steak burgonya ,töltött csirke comb ,rizibzi .
Leves majd hétfőn lesz(halászlé) mert ezt kérték a vendégek.
Sütni pedig: lúdláb tortát ,kéviselő fánkot ,
Tátra csúcsot (ezt nem kell sütni )fogok.
klasszikus sonka+tojás,stefánia szelet,franciasaláta.
valami édes és sós süti,de ezt még nem döntöttem el
Én max. kávét főzök. :)
Amúgy nálunk most fácánleves lesz, grillezés lesz és sült csülök.
Tésztasaláta, pudingtorta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!