Milyen sütit süssek, ha a sütéshez képest 4-5 nap múlva akarom felszolgálni?
Valami nagyon egyszerű, tuti biztos recept kellene. Gyúrni nem nagyon szeretek...
Köszi!
Én hamis raffaellót csináltam múltkor és alapból 1 napot állnia kell a hűtőben, mi utána még 3 napig ettük.
Itt találod a receptet: [link]
Kekszes,még sütni sem kell,kókuszgolyó.
A mézes nagyon finom,de azzal már dolgozni kell.A mézest amúgy is állni kell hagyni.
25dkg liszt, 10 dkg cukor, egy csapott tk sutopor
1tojas(ehez a cukor), felvered, lassan adagolsz hozza 12,5 dkg vajat(jo ha elotte egy kicsit mikrozod, de ne annyira , h kicsapodjon), egy narancs reszelt heja.
Ezt osszedoldogozod kulon a cukor, vaj, tojas, narancshej es ezt a liszthez, sutoporhoz)
ezt hagyod allni egy oraig, kozben fogsz egy tabla (et)csokit, es meg kibontas elott allj neki huskloffoloval, es usd szet darabokra.
ezt is hozzaadod, meg all egy kicsit a hutoben, aztan be a (lehetoleg elomelegitett)sutobe. 20 percig 200 fokon.
Olyan 3-4 napig allnia kell egy dobozban.Addig kokemeny, de karacsonyra megpuhul...(a neve egyebkent narancsos-csokis keksz)
Igy leirva lehet, hogy kusza, de remelem megcsinalod es izleni fog.
nagyon egyszeru, meg en sem szurtam el(:
Kellemes unnepeket!(es jo etvagyat)
18/L
Kedves 3. válaszoló! A kekszes alatt azt érted, amit őzgerincben szoktak sütni mazsolával, dióval és jó kakaós/csokis?
Mert ha igen, leírnád a receptjét?
Ez is eláll:
Keksz-szalámi recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
40 dkg háztartási keksz
1,5 dl tej
40 dkg cukor
5 dkg kakaópor
25 dkg margarin
1 ek rum
Elkészítés:
A margarint, tejet, a cukrot és a kakaót, felfőzzük állandó kevergetés mellett. Utána beletesszük, rumot. A kekszet apro darabkára összetörjük, hozzáadjuk a kakaós sziruphoz. Egy tálcára folpack fóliát terítünk, kiszedjük rá a masszát, szalámi formájúra összetekerjük.Pár órát álni hagyjuk.
Tanácsok:
A keksz darabkákat,meg lehet kevés cukros tejjel locsolni,mielött a szirupba kavarjuk,puhább lesz és finom.
Elkészítési idő: 30 perc
Itt a recept....
keksz:25dkg
margarin:25dkg
kakaó:2-3 kanál
1- 2 vaníliás cukor
1 tojás
ízlés szerint cukor,kb 20dkg
lehet rum aromát beletenni.
A margarint megolvasztod,bele a tojást,cukrot,kakaót.Ha összeolvadt,belekeverni a daráltkekszet.Ennyi.....
Özgerincformába beleönteni úgy,hogy elötte celofánnal kibélelted.
:) Már mindenképpen akartam írni.
Sütöttem 3 adag narancsos-csokis kekszet. Talán megéri az ünnepeket. Nálunk így keményen is nagy sikert arat, pedig egyik-másiknak az alja egy kicsit odaégett.
Ma pedig elkészítem a kekszeset. Már ezer éve erre vágyom, csak nem volt meg a receptje. (Az anyósomtól meg inkább nem akartam elkérni. :$)
Szóval mindenkinek köszönöm! Sikeres sütések és áldott ünnepet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!