Sajtos kajákat mondanátok nekem?
A csibemellet szeleteld föl, enyhén sózd be, majd tedd egy magasabb falú /a mennyiséghez mért/ hőálló tálba.
Fektess egy réteg csibemellet a tál aljába, majd tegyél rá gombafejeket, sajtszeleteket. Ezt addig folytasd, amíg el nem fogy a csibe.
Keverj ki tejszínt tojással, sózd borsozd, keverj bele egy kis petrezselymet, majd öntsd a tálba. Ez fogja összetartani amikor elkészül. A tetejére plusz sajtot tehetsz, úgy még finomabb.
Krokettel, vagy bármilyen általad szeretett körettel kitűnő.
Rakott krumpli sajtos darálthúsos,lilahagymás változata:
jól bevált recept :)
Ahogy ez is jól bevált,lehet csirkével is,illetve én mártásba füstölt sajtot szoktam még rakni:
Ez egy könnyű vacsi,hasonlít a rántott sajthoz az íze csak gyorsabb összedobni:
Halból meg ezt szoktam "sajtosan"
Nekem ezek a bevált,mentett receptjeim ami nem tészta és egyszerűek.
Gyorsan elkészül és finom:
Csirkemellet vágj fel vékony szeletekre, sózd borsozd és mindegyikre tegyél egy halom reszelt sajtot, göngyöld fel, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyél alá vajat, öntsd le egy doboz tejszinnel és szórd meg a tetejét is reszelt sajttal, alufólia alatt süsd 3/4 órát, majd vedd le a fóliát és úgy is süsd még 10 percig.
Köret lehet burgonya és rizs is, vagy majonézes rizssaláta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!