Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik össze és miért...

Miért esik össze és miért lesz fura ízű a muffin?

Figyelt kérdés
A recept a köv.: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, fél cs. sütőpor, 250 g jughurt, 0,75 dl olaj, 2 tojás. A tojik fehérjét felverve a végén keverem a masszába, és 200 fokon elkezdem sütni, szépen elindul felfelé amikor már látom, hogy szép a színe és feljött (kb 30 perc) le4kapcsolom, és kb 5 perc múlva tiszta lapos az egész és nehéz a tésztája is. Próbáltam már 150 fokon is, lassabban sütni, hogy átsüljön, de ott is ugyan ez történt... a párom meg azt mondta olyan fura "poloska " íze van... pedig ráadásul nem is az olcsóbb alapanyagokat vettem. Szerintetek?
2009. dec. 18. 12:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Poloskaíze :D hát ez aranyos :))) evett már poloskát ? :D
2009. dec. 18. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát lehet, hogy megcsócsált egyet kettőt. :)

De tényleg olyan furi az íze...

2009. dec. 18. 13:01
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
a muffin titka hogy nem szabad túlságosan összekeverni a tésztát csak éppen hogy mert ha túlkevered,nem rakod rögtön a formába majd a sütőbe akkor neház lesz a tészta.amugy hőlégkeveréses a sütőd?ha nem akkor szerintem azért esik össze
2009. dec. 18. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj ki egy másik receptet. Nekem túl soknak tűnik fél csomag sütőpor 25 dkg liszthez. lehet azért van fura íze.
2009. dec. 18. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Ahan hőlégkeveréses. Amúgy sikerült már egyszer (ugyan így csináltam). De soha többet nem jött össze. Én azt gondoltam sok benne az olaj, mert olyan túl "zsírosnak" tűnik. Milyen receptet ajánlanátok ez helyett?
2009. dec. 18. 13:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Írd be a mindenben keresőbe hogy muffin.Korábban már ajánlottak egy csomó receptet.Sajnos én nem tudom hogy kell belinkelni.
2009. dec. 18. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ebben a muffinban semmi ízesítő nincs. Mert ez egy alaptészta. Vagy dió, vagy mák, vagy gyümölcs, szegfűszeg, fahéj, mazsola, áfonya, bármi. Nekem 1 tojás kell, az sem felverve, csak összehabarva. Meg 2 teáskanál sütőpor mellett fél teáskanál szódabikarbóna / gyógyszertárból /.

Csuda finom a narancsdarabos !

2009. dec. 18. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezt ma kipróbálom, majd megírom milyen lett. Most remélem nem lesz poloska íze! :)
2009. dec. 19. 07:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Sikerült másik receptel! :-) Köszi a válaszokat!
2009. dec. 21. 08:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!