Ajánlat rakott karfiolra?
Elolvastam legalább 20 receptet, de nem tudok dönteni, melyik lenne nekemvaló .Ha valakinek van igazán finom , bevált receptje, örömmel venném.
4 főre lenne, a mennyiségekkel is hadilábon állok.
Van egy 1,20 kg-os szép karfiol, egy 30 és egy 50 dkg-os csomag darálthús, rizs, hagyma, mindenféle fűszer, tejföl, sajt, tojás.
a karfiolt szed rózsáira. a karfiol rózsákat vágd kicsit kisebb darabokra.A karfiolt főzd elő kicsit ,de ne puholjon meg teljesen.
A darált húsból : csinálj egy jó füszeres pörkölt alapot .
A rizst simán fözd meg sós vízben.
Én úgy szoktam össze állitani ,hogy a darált húst ,a rizst ,és karfiolt összekeverem egy nagy tálba: Megkostolom ,hogy így együtt milyen kell még valami bele: iLyenkor nyomok bele 4-5 gerezd fokhagymát és evvel is átkeverem.
A jénait ki olajozom. Az összekevert alapanyag egyrészét belteszem. ezt jól meg tejfölözöm . a tejfölbe szoktam keverni pici borsot , és piros aranyat. Igy rétegezem amig elfogynak a rétegek : a tetjére tejfölt teszek. és kb 40-50 perc alatt készre sütöm. Ha van kedved tehetsz a tetjére sajtot.
Nagyon köszönöm a válaszokat, pl ezeket sehol nem olvastam.
Mindegyik nagyon szimpatikus, bár a másodiknál elcsodálkoztam, hogy a karfiollal is összekevered, a rizst és a húst. Nem törik össze ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!