Lehet pont ugyan olyan péksütiket csinálni, mint amit a boltok/pékségek polcairól veszünk le?
Sajtosrúd,sajtos pogácsa,kuglóf,cukros kalács,kakaós csiga... ilyesmikre gondolok.
Adnak valamit a tésztához,vagy a pékek több éves gyakorlatától lesznek olyanok amilyenek? (finom,omlós...)
Külön titkos recept alapján dolgoznak?
Mert próbáltam úgy sütni,de nem sikerül.















Sosem lesz olyan, mint amit a pékségekben veszel, mert egyrészt a saját receptúrájuk alapján dolgoznak, másrészt viszont adalékanyagokat, izfokozókat adnak a liszthez, hogy olyan lehessen, mint amibe te is szerelmes vagy. Igy tudják eladni.
Viszont vannak határozottan jó receptek, amikből finom házi készitésűeket tudsz kreálni, csak jól kell választani.
Sok sikert kivánok neked!





Így van! A titok az adalékanyag, amit beleteszünk dagasztáskor a készülő tésztába. Ezek az adalékok sokszor olyan anyagokat,térfogatnövelőket,ízfokozókat tartalmaznak, ami nekünk, pékeknek is új dolog. Mindíg kikísérleteznek valami jobbat, újabbat. A másik dolog a jó minőségű élesztő és liszt,ezek a legfontosabbak, mivel a tészta alapanyagai, ha ezek nem jó minőségűek, a világ legjobb adaléka sem javítja fel a kész tésztát.
maszatka





hello
én is készítenék itthon valami finomat , az utolsó mintha pék lenne és írta hogy jó minőségű liszt és élesztő melyek ezek hogy én is ezt tudjam felhasználni?





Szia! Én Tescos lisztből vagy pedig a Spar Budget lisztből sütök itthon. Szerintem nagyon jó minőségűek.
Élesztőből pedig Budafokit veszek (sárga csomagolású) , szárítottból pedig Dr Oetkert vagy pedig a Tescost használom. Mindíg jó lett a péksütim.
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!