Kekszreceptben mivel helyettesíthetem a margarint?
Figyelt kérdés
Egészségesebb, tejmentes alternatívát szeretnék. A sertészsírban nincs transzzsírsav, vagy hidrogénezett növényi zsír, elvileg, ugye? Ez jó alternatíva lehet?2014. márc. 21. 22:20
1/7 anonim válasza:
Szerintem a vaj a legjobb (miért baj, hogy tejből készül?), de keksztől függően a zsír is működhet talán...
3/7 A kérdező kommentje:
A kókuszolaj szimpatikus, de nem tudom, nem baj-e az állaga. Nekem eddig sosem sikerült vele tésztát nyújtanom, mert vagy darabos maradt, vagy pedig túl megolvadt, és folyott. Van erre valami praktika?
Tejet nem ehetek sajnos, tejérzékeny vagyok :(
2014. márc. 21. 22:32
4/7 anonim válasza:
A kekszben használhatsz margarin helyett disznó vagy libazsírt is. Csak negyedkiló helyett elég 15-20 deka.
Olaj nem jó, mert annak az állaga is más, és az adagolást sem tudod.
5/7 anonim válasza:
A kókuszolaj teljesen jó, 24 fok felett folyékony, beleteszed, teljesen elkeveredik, és míg csinálod, vársz egy kixsit és már vissza is hül. Az állati zsírnak mellékíze van.
6/7 anonim válasza:
A vaj nagyon jó helyette, finomabb és egészségesebb is.
Vagy ahogy írták, pl. kókuszzsír.
7/7 A kérdező kommentje:
A vaj sajnos tejallergia miatt kizárva.
Viszont a kókuszzsír jó, de kekszhez, kelt tésztákhoz nem gond, hogy közben esetleg túl kemény lesz?
Vagy süteményeknél pl krémekben, mikor ki kell keverni cukorral? Erre van valami praktika?
2014. márc. 22. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!