Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell úgy főzni a rizst...

Hogyan kell úgy főzni a rizst ha előtte lepirítjuk? És ez miért jó?

Figyelt kérdés
én eddig csak sima sós vízben megfőztem majd leszűrtem, de kipróbálnám ezt a verziót is.
2014. márc. 20. 11:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Zsiradékot melegítesz, beleöntesz egy bögre rizst és elkezded kevergetni, először üveges lesz, majd kifehéredik újra.pár percig pirítod így kevergetve, majd felöntöd két bögre forró vízzel. sózod, megkevered és lefedve nem túl nagy lángon főzni kezded. 1-2-szer megkeverd közben. ha a vizet felszívta, hátrateszed, betakarod dupla konyharuhával

és hagyod saját gőzében véglegesre puhulni.

kb 15 perc múlva kész is, villával fellazítod.

jobb íze van szerintem, mint csak vízben főve, nem ragad és szépen szétválnak a szemek.

Én így készítem, mindig finom.

2014. márc. 20. 11:43
 2/3 anonim ***** válasza:
81%

Kevés zsíradékon ,apróra vágott hagymát piritok.

Ha hagyma már üveges akkor ráteszem a rizst kicsit átforgatom ,majd felöntöm a forró vízzel. só ,bors , vagy petrezselyem levél (apróra vágva ) kerül bele.

nem kevergetem amikor rizs már majdnem magába szívta az öszes folydékot akkor elzárom a lángot . ráteszem fedőt ,és 10percig nem nyúlok hozzá. 10perc múlva teljesen kész a rizs .

A rizs mennyiségéhez képest két és félszeres víz kell.

Úgy tudom ,hogy a piritástól lesz pergős a rizs.

2014. márc. 20. 11:47
 3/3 anonim válasza:
Én is úgy csinálom, mint az #1 kommentelő. el sem tudnám képzelni másképpen.
2014. márc. 20. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!