Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol találom meg a receptet?

Hol találom meg a receptet?

Figyelt kérdés
Még tavaly láttam valamelyik újságban egy zöldséges sült tészta receptjét (talán a Meglepetésben volt) és szeretném elkészíteni. (Talán Joshi Bharat receptje volt, de nem biztos) nem emlékszik valaki rá?
2014. márc. 19. 17:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem ez van meg : zöldséges sült tésztának nem tudom ,hogy ezt keresd. régen szedtem le a netről szoktam csinálni.

• 2 adag kínai tojásos tészta (adagonként vannak összehajtva a zacskóban)

• 1 sárgarépa, vékonyabb hasábra vágva

• fél marék csira

• fél fej brokkoli, rózsákra szedve

• fél doboz héjas borsó

2 szál újhagyma fehér része vékony hasábra vágva (lehet vöröshagymát is használni, de keveset, mert sokkal erősebb íze van)

• a zöld részét tálaláskor szórjuk rá

• 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva

• pár kanál szójaszósz

• só, olaj, kevés víz (a tészta főzővizéből tökéletes)


Még ízletesebbé tehetjük az alapreceptet, ha 1 kanál apóra vágott gyömbért is használunk.Tegyünk fel egy lábosban vizet melegedni. Míg felforr, kezdjük el feldolgozni a zöldségeket. Mikor forr, a zacskón lévő utasítás szerint, vagy ameddig majdnem megpuhul, főzzük meg a tésztát. Ha kész tegyünk félre egy kicsit a főzővizéből és azonnal szűrjük le, majd hűtsük le hidegvízzel. Ez azért kell, hogy ne följön tovább a saját melegében, különben túl puha lesz vagy egyszerűen szétmállik. Csepegtessünk rá egy kevés olajat (ha van akkor szezámolajat), hogy ne ragadjanak össze, forgassuk át és készítsük a tűzhely mellé.

Ha elkészültünk a zöldségekkel, azokat is készítsük a tűzhely mellé. Egyáltalán, minden szükséges dolgot készítsünk odaforrósítsunk fel egy wokot, vagy egy serpenyőt (minél nagyobbat, hogy minden elférjen, vagy csináljuk adagokban). Mikor már forró, öntsünk bele egy-két kanál olajat és várjuk meg míg az is nagyon forró lesz. Ezt úgy szokták leírni, hogy szinte füstöljön, de azt ugye nem akarjuk. Mindenesetre legyen nagyon forró az olaj, mikor az újhagyma fehérjét beledobjuk, és azonnal el kezdjük egy fakanállal kevergetni, ügyesebbek mozgatni, úgy, hogy közben forgatjuk a zöldségeket (innen a név: dobva-rázva sütés – stir-fry). 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát (és a gyömbért, ha használunk), 1 percig pirítjuk. Közben ugye szorgalmasan kevergetjük vagy dobáljuk. Majd mehet bele a sárgarépa, összeforgatjuk, 1 perc múlva mehet bele a karalábé, összeforgatjuk, 1 perc múlva mehet bele a brokkoli, összeforgatjuk. Ha nagyon égne, forgassuk gyorsabban és/vagy tegyünk hozzá pár kanál vizet. Még egy-két perc és készen van, öntsük ki a zöldségeket egy tálba.

Tegyük vissza a wokot vagy a serpenyőt a tűzre, öntsünk bele egy kanál olajat, gyorsan tegyük bele a tésztát, locsoljuk meg pár kanál szójaszósszal és kezdjük el kevergetni. Ha a tészta átforrósodott és mindenhol szójaszószos lett, tegyük hozzá a zöldségeket és forgassuk össze.

2014. márc. 19. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!