Szeretném meglepni szüleimet egy kis finomsággal! Mit csinálhatnék nekik?
Pár recepteskönyv,amit ingyen le bírsz tölteni:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Szió!
Itt egy naggggyon finom süti recept, ami baromi egyszerű, még én is meg bírom csinálni... :)
Tuti sikert aratsz vele, és nagyon könnyű a tésztája, olyan omlós...
Túrós kuglóf:
25 dkg margarin (kocka Ráma)
25 dkg túró
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 db egész tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom lereszelt héja
mazsola
só
A lisztet keverd el a sütőporral.
A puha (szobahőmérsékletű) margarint jól keverd el a cukorral, ha kész, keverd hozzá a 2 egész tojást.
Keverés mellett adj hozzá egy csipetnyi sót, majd kanalanként a sütőporos lisztet és a túrót meg a mazsolát.
Reszeld bele a masszába a citromhéjat.
Jól kevergesd el.
Fogj egy kuglóf formát, vagy egy őzgerinc formát, vagy egy hőálló tálat (tök mindegy, csak a formája lesz más) és kend ki vajjal és lisztezd be(csak annyi, hogy a vajhoz kell tapadnia a lisztnek egy nagyon vékony rétegben).
Na, ebbe a tálba öntsd bele a tésztát, de csak 3/4-ig, mert fel fog púposodni egy kicsit(a sütőportól).
30 percig süsd közepes fokozaton, bár én nem szoktam figyelni, úgysem ég oda.
Porcukorral, olvasztott csokival, vagy citrommázzal leöntve nagyon fincsi!
Egyébként őzgerinc formában a legjobb!
Jó sütést és sok sikert!
Ne aggódj, ez olyan egyszerű, hogy nem tudod elrontani sem! :)
Mindmegette.hu
Itt kiválasztod hogy édesség legyen és könnyű.Válogass kedvedre.Más alkalmakra is ajánlom.
Másik ötlet:Mindmegette-mazsola.Ezt is azonn az oldalon tudod kiválasztani.
Remélem segítettem
Ez az uncsitesóm receptje figyelj:
Csokidarabos sütemény
Hozzávalók: 10dkg vaj
20dkg cukor
1 csipet só
2 tojás
25dkg liszt
1tk.sütőpor
1ek. víz
4tk. csokidara (étcsokis legyen azzal finom)
Elkészítés: A vajat, cukrot, sót, tojást jól kikeverem.Lassan hozzáadjuk a lisztet, sütőport, 1ek.vizet és a 4tk. csokidarát.Sütőpapirral kibéleljük a tepsit, *halmokba* rakjuk. Kb.10percigsütjük.
Jó Étvágyat!!
Tipp:Csokidara helyett használhatsz aszaltszilvát is.
*halmokba* szó jelentése=két tk.-al alakítasz kis süti formát. (sztem, még nemptóbáltam) holg alakút vagy csillag alakút vagy bármilyet csinálhatsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!