Kacsacombhoz valami jó recept?
Hűűűha. :)
A kedvencem:
kacsacomb
100%-os narancslé
narancsszeletek
só
bors
majoranna
olaj
A kacsacombokhoz előző este besózom, teszek rá kevés borsot, és majorannát.
Sütés:
A combokat elrendezem a tepsiben, és kb egy ujjnyi 100%-os narancslevet öntök alá. A combokat megspriccelem kevés olajjal, és mindegyikre teszek 1-2 narancsszeletet.
170 fokon kezdem letakarva sütni, időnként megnézem, ha a narancslé elpárolgott, újból felöntöm. Ha már kellőképp puha, leveszem a fóliát, és a saját levével meglocsolva szép aranyszínűre pirítom, ekkor már a narancsszeletek nélkül.
Isteni finom.
Én egyszer próbáltam csinálni narancsos kacsát, hogy hogyan, meg hogy sikerült, most mindegy.
Az a lényeg, hogy akkor én is raktam rá narancs szeleteket. A hús egy kicsit magába itta narancs levét, egész narancsos íze lett, a narancs meg annyira jól megsült, egész ropogósra, meg keveredett a kacsazsírral.
Szóval a kacsa meg a narancs jó párosítás. :)
Tyű! :D köszi!
már megvan a befutó: a NARANCSOS
ahogy olvastam a receptet már csorgott a nyálam köszönöm szépen ment a zöldkéz mindenkinek :DD
előre is kellemes ünnepeket :D
majd karácsony este ideírom, hogy milyen lett a kacsa :D
bocs egy napot késtem :DD
Isteni finom volt! Köszi a receptet :) Boldog Karácsonyt és Boldog újévet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!