Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsacombhoz valami jó recept?

Kacsacombhoz valami jó recept?

Figyelt kérdés
karácsonykor kerülne az asztalra
2009. dec. 13. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:
2009. dec. 13. 13:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hűűűha. :)

A kedvencem:

kacsacomb

100%-os narancslé

narancsszeletek

bors

majoranna

olaj

A kacsacombokhoz előző este besózom, teszek rá kevés borsot, és majorannát.

Sütés:

A combokat elrendezem a tepsiben, és kb egy ujjnyi 100%-os narancslevet öntök alá. A combokat megspriccelem kevés olajjal, és mindegyikre teszek 1-2 narancsszeletet.

170 fokon kezdem letakarva sütni, időnként megnézem, ha a narancslé elpárolgott, újból felöntöm. Ha már kellőképp puha, leveszem a fóliát, és a saját levével meglocsolva szép aranyszínűre pirítom, ekkor már a narancsszeletek nélkül.

Isteni finom.

2009. dec. 13. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer próbáltam csinálni narancsos kacsát, hogy hogyan, meg hogy sikerült, most mindegy.

Az a lényeg, hogy akkor én is raktam rá narancs szeleteket. A hús egy kicsit magába itta narancs levét, egész narancsos íze lett, a narancs meg annyira jól megsült, egész ropogósra, meg keveredett a kacsazsírral.

Szóval a kacsa meg a narancs jó párosítás. :)

2009. dec. 13. 13:24
 4/5 A kérdező kommentje:

Tyű! :D köszi!

már megvan a befutó: a NARANCSOS

ahogy olvastam a receptet már csorgott a nyálam köszönöm szépen ment a zöldkéz mindenkinek :DD

előre is kellemes ünnepeket :D

majd karácsony este ideírom, hogy milyen lett a kacsa :D

2009. dec. 13. 17:32
 5/5 A kérdező kommentje:

bocs egy napot késtem :DD

Isteni finom volt! Köszi a receptet :) Boldog Karácsonyt és Boldog újévet! :)

2009. dec. 25. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!