Hogy kell régi recept alapján kakaót főzni?
Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 15:48
1/4 anonim válasza:
Felmelegíted a tejet (nem kell feltétlenül forrnia) és kb. 3 decihez teszel 1-2 teáskanál kakaóport. 1-2 percig főzöd. Ízlés szerint édesítheted.
2/4 anonim válasza:
kikeversz két ek. kakaóport két ek. cukorral. Felforralsz 4 dl tejet. Majd apránként a kakaóhoz kevered, így nem lesz csomós.
3/4 anonim válasza:
.3evőkanál cukrot kikeversz egy evőkanál (holland) kakaóval.Ezután két-három kanál tejjel egy nyeles lábasban elkevered, és lángelosztó fölött fakanállal kavargatva felfőzöd! Vessen buborékokat, úgy lesz finom!
Ezután felöntöd 1l tejjel, s felforralod, vagy inkább beleöntöd egy liter előzőleg felforralt forró tejbe! Így igazi finom békebeli kakaót kapsz. Elég édes, lehet kevesebb cukrot is venni.
4/4 anonim válasza:
A 3 evőkanál cukor túl sok bele. Elég 1 kávéskanálnyi is, mivel a sima holland kakaó is édes, ezért abból kell 3 evőkanálnyi, amit vízzel csomómentesre elkeversz, és 3/4 rész vízzel, 1/4 rész tejjel főzöd amíg egy egy buborékot nem vet. :) én így csinálom, és isteni ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!