Rengeteg, körülbelül 6 kg lángolt kolbászunk van itthon Összejött. Miket tudok belőle készíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Rakott klumpli, csabai karaj. És rakhatsz sokmindenbe, bableves, paprikás krumpli, főzelékek.
Ha úgy látod, hogy nagyon sok akkor nyugodtan fagyaszd le egy részét, semmi baja nem lesz tőle.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Szia!
Kolbásszal töltött rántott karaj:
Aránylag nagyobb karaj szeleteket kiklopfolod jó vékonyra, mindkét oldalát besózod. Ráhelyezel egy szelet lapkasajtot, és ennek a tetejére a lebőrözött kolbászkarikákat. Aztán az egészet feltekered mint a szőnyeget:-), és mindkét oldalát megtűzöd fogpiszkálóval, hogy ne follyon ki a töltelék. Bepanírozod a hagyományos módon, és mehet a forró olajba. Nagyon finom mindenféle körettel, eddig mindig sikeres volt:-). Szia!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Köszönöm mindenkinek!
Megyek, és kreálok valamit ezekből... De a felét így le is fagyasztom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Reggelihez a tojàs ràntottàba vàghatsz ,vagy mellé lesütöd.
Nagyon finom a bablevesbe is.
Rakott krumpliba.
Én lecsoba is bele szoktam vàgni,csak akkor kevesebbet füszerezem a lecsot!
Simàn kenyérrel is finom kisütve.De ha kisütöd,mellé csinàlsz krumplipürét,kis vegyes vàgott,isteni ebéded lesz belöle!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ezt a receptet még édesanyámtól tanultam, Ő krumplifasírtnak hívta.
Hozzávalók
1 kg meghámozott krumpli
2 tojás
1 fej vöröshagyma
30-40 cm-és darab házi puha füstöltkolbász
pirospaprika
só
petrezselyem zöldje
zsemlemorzsa
A krumplit sós vízben megfőzöm és krumplinyomóval összetöröm. Kicsit hagyom kihúlni, hogy kézzel össze tudjam gyúrni az alapanyagokat.
Ez alatt a petrezselyem zöldjét és vöröshagymát jó apróra összevágom.
A zsemlemorzsán kívül minden hozzávalót beleteszek egy nagyobb tálba és kézzel összeállítom, ahogy a hagyományos fasírozottat is szoktam.
Egy evőkanál segítségével, vizes kézzel kb 5 cm átmérőjű gombócokat készítek, és mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában. Közepes lángon, forró olajban kisütöm őket.
Mivel az alapanyagok már nem nyersek, ezért nincs szükség lassú sütésre. Ráadásul ha lassan sütöm, akkor a zsiradékot is nagyon magába szívja, és nehéz lenne.
Friss salátával nagyon finom vacsora, de főzelékre feltétként is kíváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!