Rengeteg, körülbelül 6 kg lángolt kolbászunk van itthon Összejött. Miket tudok belőle készíteni?
Rakott klumpli, csabai karaj. És rakhatsz sokmindenbe, bableves, paprikás krumpli, főzelékek.
Ha úgy látod, hogy nagyon sok akkor nyugodtan fagyaszd le egy részét, semmi baja nem lesz tőle.
Szia!
Kolbásszal töltött rántott karaj:
Aránylag nagyobb karaj szeleteket kiklopfolod jó vékonyra, mindkét oldalát besózod. Ráhelyezel egy szelet lapkasajtot, és ennek a tetejére a lebőrözött kolbászkarikákat. Aztán az egészet feltekered mint a szőnyeget:-), és mindkét oldalát megtűzöd fogpiszkálóval, hogy ne follyon ki a töltelék. Bepanírozod a hagyományos módon, és mehet a forró olajba. Nagyon finom mindenféle körettel, eddig mindig sikeres volt:-). Szia!
Köszönöm mindenkinek!
Megyek, és kreálok valamit ezekből... De a felét így le is fagyasztom.
Reggelihez a tojàs ràntottàba vàghatsz ,vagy mellé lesütöd.
Nagyon finom a bablevesbe is.
Rakott krumpliba.
Én lecsoba is bele szoktam vàgni,csak akkor kevesebbet füszerezem a lecsot!
Simàn kenyérrel is finom kisütve.De ha kisütöd,mellé csinàlsz krumplipürét,kis vegyes vàgott,isteni ebéded lesz belöle!
Ezt a receptet még édesanyámtól tanultam, Ő krumplifasírtnak hívta.
Hozzávalók
1 kg meghámozott krumpli
2 tojás
1 fej vöröshagyma
30-40 cm-és darab házi puha füstöltkolbász
pirospaprika
só
petrezselyem zöldje
zsemlemorzsa
A krumplit sós vízben megfőzöm és krumplinyomóval összetöröm. Kicsit hagyom kihúlni, hogy kézzel össze tudjam gyúrni az alapanyagokat.
Ez alatt a petrezselyem zöldjét és vöröshagymát jó apróra összevágom.
A zsemlemorzsán kívül minden hozzávalót beleteszek egy nagyobb tálba és kézzel összeállítom, ahogy a hagyományos fasírozottat is szoktam.
Egy evőkanál segítségével, vizes kézzel kb 5 cm átmérőjű gombócokat készítek, és mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában. Közepes lángon, forró olajban kisütöm őket.
Mivel az alapanyagok már nem nyersek, ezért nincs szükség lassú sütésre. Ráadásul ha lassan sütöm, akkor a zsiradékot is nagyon magába szívja, és nehéz lenne.
Friss salátával nagyon finom vacsora, de főzelékre feltétként is kíváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!