19 éves fiú vagyok, mit főzzek?
Hagymád nincs? Mert akkor tudnál krumplis tésztát csinálni, mellé pedig pont jó a savanyúság.
Felteszed az apróra vágott hagymát olajon, rászóród a piros paprikát, majd az apróra vágott burgonya kocákat. Összeforgatod, kicsit párolod, lottyintasz alá egy kevés vizet, hogy legyen miben megfőnie, addig megfőzöd a tésztát bő vízben. Végül, ha már elfőtte a levét és omlós a krumpli, összekavarod a leszűrt tésztával és már kész is van.
Ha nincs hagyma, akkor nem állnék neki. Úgy nem finom.
akkor meg csinálj pirított kenyereket, ha nincs kenyérpirítód, bármilyen serpenyőben is megpiríthatod kevés olajon. Főzöl mellé tojást, némelyiket megkenheted kis vajjal, májkrémmel, mellé ugyanúgy elmegy a savanyúság is :-)
Vagy még egy másik ötlet: tésztából tojásos nokedli :-D:
Megfőzöd a tésztát, majd átöntöd egy lábosba, teszel alá olajat, pirítod, és közben a felvert tojást rácsorgatod, összekevered, addig kavarod, amíg a tésztára rá nem sül a tojás. Szintén savanyúval fogyasztható :-)
Főzz ki egy adag tésztát sós vízben, majd szűrd le.
Meghámozott, feldarabolt krumplit is főzz meg sós vízben, azt is szűrd le
A májkrémet egy ici-pici zsíron vagy olajon forgasd át, sóval, borssal, amivel még akarod ízesítsd be.
Zománcos tepsit, vagy hőálló edényt (jénait) kend meg zsírral/olajjal az alját. Rakd bele a megfőtt krumplit, sózd meg, majd símítsd rá a májkrémet, rakd a tetejére a főtt tésztát, ezt is sózd meg. 1-2 tojást kavarj ki símára, öntsd az egész tetejére és annyi időre dugd a sütőbe vagy mikróba, amíg a tojás rásül. Savanyúsággal tökéletes egytál-étel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!