Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kajákat ajánlanátok 12...

Milyen kajákat ajánlanátok 12 órás munkába elvitelre?

Figyelt kérdés

Új munkámban 12 órás műszakok vannak és nem tudom, hogy milyen kaját lenne érdemes vinnem. Hűtő és mikró is van. Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek érdekelnének.

Válaszokat előre is köszönöm (18/F)

2014. jan. 26. 17:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Bármilyen sűrű, laktató leves vagy krémleves egy kis friss pékárúval: bableves, gulyás, húsleves gazdagon, tárkonyos raguleves, gombakrémleves, fűszeres pradicsomkrémleves, krumplikrémleves pirított hagymával, szalonnával, stb. A krémlevesek elkészítési ideje megközelítőleg fél óra, a rendeseké 1.

Bármilyen tésztaétel, rakottas, ragu, pörköltszerű vagy egytálétel nagyjából normálisan melegíthető mikróban:

lasagne, cannelloni, rakott krumpli, rakott zöldséges vagy húsos tészta, spaghetti (akár tejszínes akár normál), ravioli, főzelékek, fasírt, pörkölt, gombapaprikás, paprikás krumpli, ratatouille, lecsó, chilis bab (bár lehet munkába annyira nem nyerő a levegő miatt :D:D); ázsiai tészta, rakott csirkemell, stb. A lényeg, hogy mikróban általában a kicsit leves-szaftos ételek melegíthetőek jól, mert nem száradnak ki vagy lesznek gumisak. Az ilyenek, hogy rántott hús vagy ropogós dolgok pl. pizza, egyben sült húsok felejtősek.

2014. jan. 26. 17:55
 2/8 anonim ***** válasza:
+ még rizottó pl.
2014. jan. 26. 17:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Én házi parasztkolbàszt,kenyeret meg paradicsomot szoktam vinni.Egyszer van ebédidő 10 órás munka alatt,így tartalmas ételt kell ennem.

23/F szobafestő

2014. jan. 26. 17:56
 4/8 anonim ***** válasza:
A Férjem legjobban a disznósajtot szereti. Ő maga csinálja. Budapest belváros.
2014. jan. 26. 18:24
 5/8 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon hasznosak, bár én nemigazán tudok főzni :/

pár egyszerűbb ételt tudok csak elkészíteni pl a kínai zacskós tésztalevest és a sajtos tésztát :D

na jó, azért megy még a zöldséges csirkemell meg a pörköltek.

2014. jan. 26. 18:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem nehéz kérdező, keress rá 1-2 receptre amit írtam pl.

Ha egyszer belekezdesz, meglátod nem egy nagy ördöngősség. Pl. egy leves sokkal egyszerűbb egy pörköltnél, de egy spagetti is, szóval nem kell túlparázni:) Valahol mindenki elkezdi.

2014. jan. 26. 18:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne ehgyomorral indulj, reggelizz otthon, akkor azert nem veszes a 12 ora, ha nem kemeny fizikai munkarol van szo. Ha csak egyszer lesz idod enni, akkor tapanyagdus etelt vigyel. Ilyenek pl. Paprikas krumpli, rakott krumpli, rakott kel, rizseshus, kelkaposztafozelek, krumplifozelek, paradicsomos husgomboc, fasirt es krumplipure, bolognai spagetti, hazi hamburger, rantott sajt es rizs/pure. Ezek nem nehezek, es az illatuk sem veszes. Anyukad biztos segit neked az elejen, de ha nem, a nosaltyn mindent megtalasz. Jo lenne tudni, mit dolgozol. Szabadter, iroda stb.? Azert babfozeleket, hagymas kajat, porkoltet, soletet vagy chilis babot nem ajanlok.:)
2014. jan. 26. 22:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, jól hangzanak! :)

Biztonsági őrködöm és egyedül lakom, nincsenek szüleim.

A krumplis kajákkal az a bajom, hogy olyan hatással vannak rám, mint a chilisbab konzerv :D

2014. jan. 27. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!