Mivel "ragasztjátok össze" a mézeskalács házikót?
Hát elvileg a tojásfehérje sok-sok porcukorral elkeverve az eredeti recept rá. Minden évben csinálok mézeskalács házat, de sosem ragadt össze tőle :) Nekem a jól bevált módszer az olvasztott, karamellizált cukor. Arra kell figyelni, hogy Belülről ragaszd a falakat, mert ha kívülre folyik a cukor, és arra fedésként rakod a cukormázas cuccot, egy idő után átveszi annak barna színét.
És óvatosan bánj vele, mert még igen forrónak kell lennie, hogy használni tudd, és durva égési sérüléseket tud okozni.
Ha egyéb kérdésed van, szólj nyugodtan!
20/L
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Most csinálok először, remélem szépen fog sikerülni! :)
19/L
Sima égetett cukor. Kis, nyeles edényben addig kavarógatod a fakanállal, míg olvadni és barnulni kezd.
Nagyon vigyázz vele, borzasztó forró, nagyon csúnyán meg tudod égetni magad, ha nem figyelsz!
A maradékot, ha belehűlt az edényba, felolvasztod újra. Ami végképp kimarad, azt öntsd fel tejjel (felhabzik nagyon) s karamellás tejet kapsz.
A mosogatás ijesztőnek látszik, de a víz oldja a cukrot! Áztatás.
Én hosszú nyelű kanállal, fakanállal szoktam. :)
Egyébként, 25 dkg cukorhoz egy ek vizet és egy kiskanál 10%-os ecetet szoktam adni. Akkor lesz tartós.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!