Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Könnyen elkészíthető, gyors...

Könnyen elkészíthető, gyors és lakatató ételek egy hosszúhétvégére?

Figyelt kérdés
Párommal hosszúhétvégére megyünk dec 18-20 és ez az első alkalom, hogy én fogok rá főzni... Kérlek segítsetek mit tudok az asztalra tenni, ami könnyen elkészíthető és mégis leveszi majd a lábáról anélkül, hogy a délelöttöt a konyhában kéne töltenem?
2009. dec. 3. 12:37
 1/2 anonim válasza:
100%
a tésztefélék a leggyorsabbak, és ha szereti garantált a siker. carbonara, milánió..stb
2009. dec. 3. 12:49
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha szereti a grill húsokat, akkor azzal nem hibázhatsz, ha már itthon, előre bepácolsz (fűszerrel, olajjal) felszeletelt csirkemellet, vagy karajt, esetleg tarját. Ott csak egy jó minőségű serpenyő kell és 5-6 perc alatt kész a finomság (tarja kicsit több idő, de nagyon finom tud lenni, ha mustárt is teszel a pácba).

Krumplipürét is vihetsz készen itthonról (tejet forrald fel előbb!), de pl a sültkrumpli mellett sem kell órákig ácsorogni. Salátákkal, savanyúsággal fejedelmi kaja:)

Milánóihoz a darált húsos szószt is meg lehet előre csinálni, ott már csak a tésztát főzd frissen.

Én már vittem ilyen hétvégére kacsa zsírban sült hagymás csirke, vagy kacsamájat is, nagy sikere volt.

Lehet pl nagyon gyorsan úgy gulyáslevest főzni úgy, ha otthon előre majdnem készre főzöd a marhapörköltet és azt lefagyasztva viszed. A szálláson beledobod a karikára vágott zöldségeket, krumplit, házi tarhonyát és 20-30 perc múlva kész a gulyás.

Palacsinta is nagyon gyorsan kész, és tudtommal minden férfi rajong érte:).

Gyors és finom étel a sonkás, sajtos tejfölös penne.

2009. dec. 3. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!